CSM CSU Oradea obține a 7-a victorie consecutivă în duelurile cu Steaua București

CSM CSU Oradea a învins pe terenul Stelei București, scor 84-73, într-un meci din cadrul etapei a 5-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc sâmbătă (29.10), la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală.

Jocul a demarat complicat pentru orădeni, care au cedat 11 recuperări sub propriul panou. Cu toate acestea, CSM-ul a avut inspirație la semicerc și un ritm de joc bun cu excepția blocajului defensiv. Astfel, echipa antrenată de Cristian Achim s-a desprins la 24-11 în primele zece minute de joc.

Avantajul a urcat la 19 puncte în sfertul al 2-lea, datorită procentajului de 50% la semicerc, raportat la faptul că Steaua nu a înscris deloc de la mare distanță. Tudor Gheorghe a fost extrem de inspirat la finalizare, ajutând la desprindere și la menținerea unui avantaj consistent pe tabela de marcaj. Oradea a avut grijă de minge și a avut soluții în apărare și conducea cu scorul de 46-29 la jumătatea confruntării.

Formația gazdă a fost mai inspirată la semicerc în sfertul al 3-lea. CSM-ul a reușit să răspundă și s-a menținut în avantaj cu toate că jocul nu a mai fost la fel de eficient în ambele faze ale jocului. Orădenii au întâmpinat în continuare probleme la recuperare, iar Titus Nicoară și James Farr au creat probleme de tot felul defensivei în spațiul de trei secunde. Stephen Holt a avut un nivel de joc ridicat și a contribuit în ambele faze ale jocului, având un aport important la victorie.

Mark Ogden a totalizat 19 puncte, Stephen Holt a adăugat 13 puncre, 5 recuperări, Kris Richard a reușit 10 puncte, iar Donatas Tarolis a terminat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Titus Nicoară a avut 19 puncte, 11 recuperări pentru Steaua București.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 3-1 la general. În schimb, Steaua București a ajuns la 2-2.

Următorul meci al echipei orădene are loc miercuri (02.11), ora 19:00, la Oradea Arena, în compania lui Cholet Basket din Franța. Meciul face parte din programul etapei a 4-a din Grupa E în FIBA Europe Cup.