CSM CSU Oradea obține a 7-a victorie consecutivă în Liga Națională

CSM CSU Oradea a depășit CSM Petrolul Ploiești, scor 100-73, într-un meci contând pentru etapa a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida a avut loc sâmbătă (04.12), la Arena Antonio Alexe.

Prima jumătate a fost echilibrată. Gazdele au avut mai mult inițiativa, dar s-au consemnat patru situații de egalitate. Prahovenii s-au ținut aproape, scorul după zece minute fiind de 22-21, iar la jumătatea partidei era de 43-38.

Jocul ofensiv al CSM-ului a funcționat foarte bine, echipa atingând pentru prima dată în acest sezon borna 100. Acest lucru a fost posibil pe fondul unei precizii și constanțe remarcabile la semicerc. Pe de altă parte, nivelul de angajament și apărarea au fost la un nivel mult scăzut față de așteptări și potențial.

Formația orădeană a avut o prestație deloc convingătoare. Roș-albaștrii au avut mari probleme de concentrare, iar de aici au rezultat numeroase greșeli și situații nefavorabile în joc. CSM Petrolul a oferit o replică solidă, reușind să se ridice la nivelul adversarului timp de aproximatic 30 minute de joc. Lipsită de două piese de bază, gruparea din Ploiești a cedat în finalul confruntării, atunci când Oradea a realizat un parțial de 28-8.

La finalul partidei, CSM CSU Oradea a avut 19/34 la aruncările de trei puncte, a terminat cu 34 pase decisive, dar a cedat lupta la recuperare ofensivă și a înregistrat mai multe posesii pierdute într-un meci în care adversarul a avut o rotație net inferioară.

Garlon Green a totalizat 27 puncte în 23 minute de joc. Dovis Bickauskis a adăugat 13 puncte, 5 pase decisive, iar Bobe Nicolescu a terminat cu 13 puncte având 100% la aruncări. Alți patru jucători au înscris cel puțin opt puncte. În replică, Earl Watson a totalizat 19 puncte, 7 recuperări (5 ofensive).

CSM CSU Oradea are un bilanț general de 9-1 și se menține în fruntea Ligii Naționale de baschet masculin. În schimb, CSM Petrolul Ploiești are 4-6 la general.

Următorul meci este programat miercuri (08.12), ora 18:00, în compania lui Benfica Lisabona, în prima etapă din TOP 16 FIBA Europe Cup – ediția 2021/22.