CSM CSU Oradea obține medalia de bronz în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22

CSM CSU Oradea a încheiat sezonul competițional 2021/22 al Ligii Naționale de baschet masculin pe locul al 3-lea. Roș-albaștrii au învins FC Argeș Pitești, scor general 2-0 în seria cunoscută drept „finala mică”. Meciul 2 a avut loc joi (26.05), la Sala Sporturilor Georgel Ziguli din Pitești. Acesta s-a încheiat cu victoria orădenilor, scor 93-61.

Jocul a fost controlat de elevii lui Cristian Achim. Acești au beneficiat de absența mai multor absențe notabile din lotul formației argeșene și s-au desprins la 25-16 după zece minute de joc.

Avantajul a trecut de zece lungimi în debutul secvenței a 2-a, însă gazdele au reacționat și s-au apropiat la șase puncte în minutul 14. Bihorenii au redobândit controlul pe tabela de marcaj, Alex Gavrilovic și Garlon Green remarcându-se de mai multe ori pe tabela de marcaj. La jumătatea partidei scorul era de 48-27.

Oradea s-a desprins la 25 puncte pe tabela de marcaj, însă formația din Pitești a reacționat și a redus din deficit pe tabela de marcaj. Alb-violeții s-au apropiat la 59-44 în minutul 27. Ofensiva CSM-ului nu a produs niciun punct preț de aproape trei minute. Kris Richard a marcat ultimul coș al secvenței a 3-a pentru a duce scorul la 64-51.

Gazdele au continuat să se apropie pe tabela de marcaj în debutul secvenței decisive, scor 66-56, însă a urmat un parțial de 6-0 prin care CSM-ul s-a ferit de emoții pentru finalul jocului. Roș-albaștrii au rămas în control până la finalul jocului. De altfel, ecartul a urcat la un maxim de 30 puncte în penultimul minut.

Alex Gavrilovic a avut 24 puncte, 16 recuperări, Garlon Green a totalizat 18 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, iar Dovis Bickauskis a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Goran Gajovic a totalizat 15 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții pentru FC Argeș Pitești.

Astfel, CSM CSU Oradea se clasează pe locul al 3-lea la încheierea sezonului competițional 2021/22 în baschetul masculin românesc. Este cea de-a 3-a medalie de bronz obținută de roș-albaștri în Liga Națională după cele din 2013 și 2017, respectiv a 8-a clasare pe podiumul campionatului național în istorie.

Prin prisma clasării pe locul al 3-lea, CSM CSU Oradea obține dreptul de participare în următoarea ediție FIBA Europe Cup. Cel mai probabil, roș-albaștrii vor accesa competiția continentală din faza tururilor de calificare.