CSM CSU Oradea obține prima victorie în deplasare în LNBM – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea a obținut prima victorie în deplasare la nivelul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20. Campioana României a învins pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești, scor 83-71, într-o partidă contând pentru etapa a 4-a.

Partida a început cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Jocul a fost echilibrat în primele zece minute de joc, echipele alternând la conducere. Valeika și Fometescu au marcat primele 12 puncte ale CSM-ului, însă formația din Pitești a fost mai precisă. Roș-albaștrii au avut mai multe inexactități și au înregistrat posesii pierdute, însă nici finalizarea nu a fost la cel mai înalt nivel. Scorul la prima pauză era de 19-14 în favoarea Piteștiului.

Sfertul al 2-lea a demarat cu un alt nivel de intensitate al echipei bihorene. Aaron Broussard a dat tonul, acesta contribuind în ambele faze. Edi Petrescu a adus la rândul său puncte pe tabela de marcaj, iar CSM-ul a completat un parțial de 10-0, prin aportul lui Nikola Markovic și Giordan Watson. Gazdele au reacționat prin Măciucă și Santa, apropiindu-se la două puncte în minutul 15 al partidei. Roș-albaștrii au rămas în avantaj, Broussard marcând de pe semicerc, iar apoi pe pătrundere pentru a ține Oradea la conducere. Scorul la jumătatea meciului a fost de 38-34 pentru bihoreni.

Repriza secundă a demarat favorabil echipei orădene. Aceasta a găsit soluții în atac, jocul fiind fluent, găsindu-se soluții pentru finalizări necontestate. CSM-ul a avut ritm și a avut mai multe guri de foc pe fondul unui nivel defensiv solid. Avantajul a urcat la 14 lungimi la jumătatea secvenței a 3-a. Zekovic și Richard au comis a 3-a greșeală personală fiecare, cel din urmă fiind sancționat cu greșeală antisportivă. Nikola Markovic a realizat o acțiune de mare efect, servindu-l impecabil pe Cătălin Baciu pentru un slam dunk. Scorul la intrarea în sfertul 4 era de 62-52 în favoarea orădenilor.

Richard a ieșit la rampă în debutul secvenței decisive cu două acțiuni individuale, după care Fometescu a finalizat din colț o acțiune colectivă. Replica a venit de la Gajovic și Tasic. Zekovic a comis a 4-a greșeală personală într-un meci în care a avut mari dificultăți în a rămâne în teren. Mai multe intervenții în apărare, respectiv recuperări ofensive au ținut CSM-ul în control pe finalul partidei.

Aaron Broussard a totalizat 16 puncte, Nikola Markovic a adăugat 14, iar Giordan Watson a terminat cu 10 puncte pentru orădeni.