CSM CSU Oradea obține prima victorie în faza a 2-a din grupele FIBA Europe Cup – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea a învins Ironi Ness Ziona, scor 86-80, în etapa a 2-a din faza a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Campioana României a irosit un avantaj important, însă a reușit să se impune grație unui final inspirat de meci.

Partida a început foarte bine pentru orădeni. Aceștia s-au instalat la conducere și au avut un nivel de concentrare net superior echipei oaspete. CSM-ul s-a desprins la peste zece lungimi, profitând de numeroasele erori în jocul ofensiv al lui Ironi Ness Ziona. Scorul la prima pauză a fost de 23-12.

Israelienii au jucat mult mai bine în debutul celui de-al 2-lea sfert. Aceștia s-au apropiat la două posesii pe tabela de marcaj însă CSM-ul a reacționat prompt, reglându-și jocul ofensiv. Kris Richard a fost extrem de precis de la mare distanță, găsind ținta de cinci ori și având 19 puncte marcate la jumătatea meciului. El a stabilit scorul la jumătatea partidei cu o astfel de aruncare, Oradea conducând cu 49-35.

Oradea s-a desprins la 20 puncte în debutul reprizei secunde, însă formația oaspete a reacționat. Rotația CSM-ul s-a limitat în condițiile în care Arturas Valeika a resimțit anumite dureri. Israelienii au reușit un parțial de 29-8 și a trecut la conducere. A urmat o perioadă în care s-au consemnat cinci succesiuni la conducere pe tabela de marcaj, după care Nikola Markovic și Kris Richard au marcat puncte importante pentru a desprinde decisiv pe CSM CSU Oradea.

Kris Richard a totalizat 31 puncre, Nikola Markovic a adăugat 18 puncte, 6 recuperări, Aaron Broussard a terminart cu 14 puncte, 5 pase decisive, iar Giordan Watson a terminat cu zece pase decisive. În replică, Jeff Withey și Daequan Cook au bifat câte 16 puncte pentru Ironi Ness Ziona.

Ambele echipe au 1-1 la general în urma primelor două etape.