CSM CSU Oradea obține victoria la Sibiu

CSM CSU Oradea continuă parcursul de excepție în sezonul competițional 2022/23. Roș-albaștrii au trecut cu bine peste o primă repriză modestă reușind să învingă pe terenul lui BC CSU Sibiu, scor 91-70, în cadrul etapei a 26-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23.

Partida a demarat extrem de modest de ambele părți. Nivelul de reușită a fost scăzut, însă nici cel de intensitate nu a impresionat în comparație cu ceea ce se întâmplă în general la Sibiu. CSM-ul și-a găsit cadența înaintea echipei gazdă și s-a desprins. Justin Carter, aflat la primul meci după intervenția chirurgicală la care a fost supus a înscris un coș de trei puncte pe sirenă pentru a duce scorul la 21-11.

Sfertul al 2-lea a început echilibrat, Oradea reușind să mențină avantajul de zece lungimi, scor 28-18. A urmat reacția echipei gazdă și o cădere bruscă a CSM-ului. CSU a venit la conducere cu un parțial de 11-0. Finalul reprizei a fost aprig disputat, protagonistele succedându-se în mai multe rânduri la conducere. Donatas Tarolis a transformat două aruncări libere prin care a stabilit scorul la jumătatea meciului, scor 38-37, în favoarea roș-albaștrilor.

Repriza secundă a început excelent pentru orădeni. Tarolis a dat tonul, ajutând CSM-ul să se detașeze pe tabela de marcaj. Apărarea colectivă, circulația mingii în atac și precizia la finalizare, în special de la distanță, au dus Oradea la un avantaj de 17 puncte pe tabela de marcaj. Gazdele au început să se apere în pressing pe tot terenul, iar acest lucru a fost coroborat de o nouă relaxare prematură pentru orădeni. Avantajul a scăzut la opt puncte, însă Justin Carter a înscris din nou înainte de sirenă pentru a duce scorul la 62-52.

Sfertul decisiv a început cu o desprindere a CSM-ului, dar echipa din Sibiu a refuzat să se predea și a reacționat din nou. Mark Ogden a replicat cu o acțiune individuală, după care Tudor Gheorghe a comis cea de-a 4-a greșeală personală. Josh Bostic și-a adus aportul în faza de atac, însă sibienii au fost preciși la linia de pedeapsă. Tripla lui Kris Richard din colțul terenului a dus avantajul oaspeților la 13 lungimi cu cinci minute rămase pe ceas. Finalul partidei a fost controlat de roș-albaștri, care bifează a 22-a victorie consecutivă în campionat.

Mark Ogden a totalizat 22 puncte, 4 recuperări, Donatas Tarolis a adăugat 19 puncte, Josh Bostic a bifat 12 puncte, iar Stephen Holt a izbutit 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. Daniel Manchon a replicat cu 15 puncte pentru BC CSU Sibiu.

Cu această ocazie s-a consemnat revenirea pe teren a lui Justin Carter după o absență de zece săptămâni de pe terenul de baschet. El a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi.

CSM CSU Oradea are 15-1 la general cu două etape rămase de disputat din sezonul regulat, menținându-se pe primul loc al clasamentului. Următorul meci are loc sâmbătă (01.04), ora 20:30, cu SCM U Craiova, la Oradea Arena.