CSM CSU Oradea obține victoria pe terenul campioanei Slovaciei

CSM CSU Oradea a învins pe terenul campioanei Slovaciei, Patrioti Levice, scor 82-65, în cadrul etapei a 4-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Meciul a avut loc miercuri (08.11).

Partida a început cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Baciu. Roș-albaștrii s-au instalat la conducere, una pe care au avut-o pe tot parcursul primelor 20 minute de joc. Levice a avut mai multe imprecizii la început de meci, iar CSM-ul a profitat și s-a desprins la un avantaj de 13 lungimi. Toddrick Gotcher a încasat o lovitură în genunchi, americanul resimțindu-se după ce a înscris de două ori de la distanță. Intrarea în rotație a menținut formația orădeană în avantaj, primul sfert încheindu-se cu scorul de 23-14.

Secvența a 2-a a fost mai bună pentru formația slovacă. Aceasta a fost mai agresivă în ambele faze ale jocului. În schimb, CSM CSU Oradea a comis numeroase faulturi, intrând devreme în penalizare și a trimis de mai multe ori adversarul la linia de pedeapsă. Jocul ofensivă al bihorenilor s-a gripat spre finalul reprizei. Levice a profitat marcând ultimele șapte puncte din sfertul 2. La jumătatea întâlnirii scorul a fost de 40-38 în favoarea roș-albaștrilor.

Sfertul al 3-lea a început cu două coșuri marcate de Levice, echipă ce a preluat pentru prima dată conducerea pe tabela de marcaj. A urmat un parțial de 12-0 în favoarea CSM-ului, respectiv un joc de excepție din partea lui Cătălin Baciu în ambele faze. Pivotul orădenilor a împiedicat atacul în dribling al fundașilor echipei slovace, iar în atac a dominat spațiul de trei secunde marcând de mai multe ori cu procedee și acțiuni de pivot. Avantajul a urcat la 15 puncte, însă amfitrionii s-au apropiat la 62-50 cu zece minute rămase din timpul regulamentar.

Sfertul 4 a început cu accidentarea lui Nikola Markovic, un fault tehnic dictat pentru proteste împotriva lui Erick Neal, a 4-a greșeală personală a americanului, respectiv cu șase puncte înscrise de Levice. CSM-ul nu a găsit ținta în primele trei puncte, dar Tarolis a oprit seria negativă cu o reușită de la distanță. A urmat o triplă semnată Nicolescu prin care Oradea a refăcut avantajul de 12 puncte. Gazdele au cerut timp de odihnă și au reacționat imediat, forțându-l pe Cristian Achim să solicite timeout. Nicolescu și Baciu s-au remarcat pentru Oradea, ajutând-o să rămână în avantaj. CSM-ul a terminat meciul în rotație mult scurtată, cu două accidentări.

Erick Neal a avut 17 puncte, 6 pase decisive, Nijal Pearson a adăugat 17 puncte, Cătălin Baciu a bifat 14 puncte, 13 recuperări, iar Donatas Tarolis a încheiat cu 13 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Aaron Wheeler a reușit 21 puncte, 5 recuperări, iar Jalen Adaway a adăugat 20 puncte pentru Patrioti Levice.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 2-2 la general și o egalează pe Levice. Următoarele două meciuri în competiție sunt programat la Oradea Arena, pe 15 și 22 Noiembrie, cu Kataja Basket și Legia Varșovia.

 

Foto: FIBA.basketball