CSM CSU Oradea pierde după aproape un an în Arena Antonio Alexe într-un meci din Liga Națională

CSM CSU Oradea a disputat primul meci după exact o lună, perioadă în care majoritatea componenților echipei au trecut prin boală (COVID-19). Roș-albaștrii s-au înclinat pe teren propriu, scor 68-82, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Adversar a fost CSO Voluntari.

Jocul s-a desfășurat marți (18.01). CSM-ul nu a putut să opună rezistență, având un start modest de partidă. Lipsa de creativitate și inspirație în atac a pus în mare dificultate misiunea echipei de a câștigat în fața unui adversar, la rândul său trecut prin boală, dar mai proaspăt și mai inspirat în toate aspectele jocului. Apărarea orădeană a fost incomparabil inferioară celei care a câștigat numeroase meciuri în actualul sezon competițional. Astfel, la jumătatea confruntării scorul era de 27-47.

Sfertul al 3-lea a fost mai echilibrat, însă nu a existat vreun moment în care gazdele să se simtă confortabil în fața propriilor susținători. Lipsă de inspirație în atac, dar și numeroase aruncări complet deschise acordate oponentului. Voluntari a speculat și a mărit ecartul la 25 puncte. Pe finalul partidei, împreună cu relaxarea adversarului, CSM CSU Oradea a redus din deficit și s-a apropiat la 12 puncte, dar nu a reușit mai mult. Timpul de joc a expirat, iar ilfovenii au plecat cu o victorie clară.

Nikola Markovic a totalizat 18 puncte, 6 recuperări, Alex Gavrilovic a adăugat 13 puncte, 6 recuperări, Dovis Bickauskis a terminat cu 13 puncte, 7 pase decisive, iar Garlon Green a bifat 12 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Toddrick Gotcher a reușit 23 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Vlad Moldoveanu a adăugat 14 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, alți doi jucători având câte 13 puncte pentru învingători.

CSM CSU Oradea își vede întreruptă seria de 18 victorii în competițiile interne (Liga Națională și Cupa României) la Arena Antonio Alexe. Precedentul eșec consemnat în propria arenă s-a consemnat pe 21 ianuarie 2021, cu SCM U Craiova, scor 79-84. În acest moment, bihorenii au 10-2 la general în Liga Națională.