CSM CSU Oradea primește vizita echipei CSM Athletic Constanța

CSM CSU Oradea primește vizita echipei CSM Athletic Constanța în cadrul etapei a 6-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul are loc sâmbătă (19.11), ora 19:00, la Sala Polivalentă Oradea Arena, fiind transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.

Formația antrenată de Cristian Achim dispută al 2-lea meci după reluarea competițiilor de club. CSM-ul a învins la mijlocul acestei săptămâni pe terenul lui CSM Galați, scor 84-75, într-o partidă disputată în devans. Oradea are un bilanț general de 4-1 și o serie activă de șase victorii în toate competițiile.

Roș-albaștrii au un moral foarte bun după acest meci și se află la un nivel de încredere ridicat. În schimb, jocul prestat în precedenta partidă a avut numeroase sincope și au rămas destule lucruri de îmbunătățit. Cu toate acestea, jucând pe teren propriu, acolo unde are nevoie întotdeauna de aportul suporterilor, CSM CSU Oradea va încerca să continue seria rezultatelor favorabile.

CSM Athletic Constanța dispută primul joc oficială după o pauză de aproape trei săptămâni. Formația antrenată de Alexandru Olteanu a început campionatul cu o înfrângere pe teren propriu după care a repurtat două victorii. Echipa de la malul Mării Negre a câștigat singurul joc disputat în deplasare pe terenul lui CSM Focșani, scor 74-63.

Gruparea din Constanța a înlocuit întregul efectiv de jucători străini față de cel din sezonul precedent. Singurul sportiv cunoscut publicului orădean din actualul efectiv al Constanței este slovenul Jakob Cebasek. Acesta a mai jucat în trecut la Dinamo București. Ceilalți patru jucători străini parcurg primul sezon în țara noastră. Locul cuprinde doi lituanieni și doi americani.

Similar sezoanelor precedente, gruparea de pe litoral mizează pe un nucleu de jucători autohtoni extrem de combativi. Experiența lui Vlad Corpodean și agresivitatea lui Daniel Mâinea, Andrei Oprean, respectiv Mario Lazăr sunt elemente importante în ceea ce privește jocul echipei din Constanța.

În continuare situația lui Donatas Tarolis (accidentat) și Cătălin Baciu (răcit) este neclară. O decizie cu privire la disponibilitatea celor doi va fi luată înaintea meciului. Ambii sunt aproape de recuperare completă.

Informații referitor la comercializarea biletelor se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la acest meci.