CSM CSU Oradea primește vizita echipei Laguna București

CSM CSU Oradea susține următorul meci pe teren propriu. După victoria cu Brose Bamberg – una dintre cele mai importante din palmaresul internațional al echipei de baschet – roș-albaștrii primesc vizita echipei Laguna București. Meciul are loc vineri (27.01), ora 16:00, la Oradea Arena.

Jocul contează pentru etapa a 18-a, ultima, din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23, Conferința B. Partida se va desfășura vineri, la ora 16, după ce părțile au agreat să dispute jocul cu o zi mai devreme la o oră care să permită echipei bucureștene să ajungă la aeroport pentru întoarcerea spre casă în seara disputării meciului. Astfel, CSM CSU Oradea va câștiga o zi în ceea ce privește pregătirea următorului meci internațional, programat pentru miercuri (01.02), în Polonia.

Formația antrenată de Cristian Achim are un bilanț general de 14 victorii și o înfrângere. CSM-ul se situează pe locul 1 al Conferinței B, poziție pe care nu mai are cum să o piardă. De alrtfel, Oradea va avansa în TOP 10 cu cel puțin șapte victorii din maximul de opt posibile la startul fazei a 2-a a campionatului. Amintim că primele cinci clasate în ambele conferințe avansează în grupa valorică principală și duc cu ele rezultatele înregistrate în compania celor patru echipe alături de care avansează din propria conferință.

Va fi un nou prilej pentru staff-ul tehnic al CSM CSU Oradea să pregătească echipa pentru specificul Cupei României, acolo unde există obligativitatea utilizării a doi jucători autohtoni în permanență, incluzând cel puțin un român U23.

De cealaltă parte, Laguna București are o victorie din 15 apariții la primul sezon în Liga Națională. Echipa din capitala României este antrenată de celebrul Milan Minic, fost secund al unor nume legendare în baschetul ex-iugoslav.

Meciul propriu zis nu are o miză. Rezultatul final nu va schimba poziția în clasament a celor două echipe. De asemenea, acest rezultat nu va fi contabilizat de niciuna dintre protagoniste în faza a 2-a din Liga Națională.

Va fi cel de-al 2-lea duel oficial între primele echipe ale CSM CSU Oradea și Laguna București. Primul s-a desfășurat pe 7 Decembrie 2022, la București, încheindu-se cu scorul de 89-61. Obișnuite să se confrunte la nivel juvenil, cele două cluburi s-au întâlnit în ultimii doi ani și în cel de-al 2-lea eșalon la nivel de seniori, acolo unde joacă echipa satelit a clubului orădean.

Bilete se găsesc pe platforma Eventbook.ro – click AICI. De asemenea se pot achiziționa la casieria CSM Oradea. În fine, bilete se vor pune în vânzare în ziua meciului (vineri, 27.01), ora 15, la casieria de la Oradea Arena (etajul 1). Abonamentele sunt valabile la acest meci.

Meciul va fi transmis în direct pe FRB TV (YouTube).