CSM CSU Oradea primește vizita echipei Rilski Sportist la prima apariție internațională oficială în Oradea Arena

CSM CSU Oradea susține primul din seria de trei meciuri consecutive pe teren propriu. Miercuri (19.10), cu începere de la ora 19:00, roș-albaștrii primesc vizita bulgarilor de la Rilski Sportist Samokov.

Partida contează pentru etapa a 2-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Ambele echipe au pierdut săptămâna trecută, în runda inaugurală. CSM-ul a cedat la Cholet, în timp ce Rilski a fost depășită de Mechelen în propriul fief.

Se anunță un meci important și deloc facil. CSM-ul vine după o dublă deplasare în cadrul căreia a rămas datoare atât ca prestație, cât și din punct de vedere al rezultatelor înregistrate. Întoarcerea în propriul fief poate fi exact ceea ce echipa are nevoie, iar pentru acest lucru sprijinul propriilor suporteri poate să fie de maximă importanță.

Rilski Sportist este una dintre echipele de top în baschetul bulgar în ultimul deceniu. A cucerit patru cupe naționale și a disputat finala campionatului de două ori în această perioadă. De asemenea, a câștigat ultimele două ediții ale SuperCupei din țara vecină, iar la ora actuală are deja două victorii în fața campioanei en-titre.

Echipa din Samokov a avansat în grupele FIBA Europe Cup din postură de lucky loser. Prin urmare, este cotată cu ultima șansă la calificare din Grupa E. Acest statut îi poate oferi posibilitatea de a juca fără presiune.

CSM CSU Oradea se confruntă cu o problemă de efectiv. Mark Ogden a suferit o accidentare în partida de la Timișoara. El nu a putut să continue atunci jocul după ce a încasat o lovitură puternică în mușchi. Piciorul său este umflat și americanul resimte dureri la efort, astfel încât șansele ca Ogden să fie prezent pe parchet la meciul cu Rilski sunt infime. Aspectul pozitiv este acela că Mark nu a suferit o ruptură musculară, însă zona în care a încasat lovitura este puternic inflamată, iar recuperarea ar putea să fie ceva mai lungă decât și-ar dori staff-ul tehnic.

În aceste condiții, CSM CSU Oradea ar urma să conteze mai mult pe serviciile lui Cătălin Baciu și Nikola Markovic. Totodată, din punct de vedere tactic, este de așteptat ca roș-albaștrii să facă anumite ajustări în ceea ce privește formulele de joc și să se utilizeze pe perioade mai lungi formule de joc cu improvizații la poziția 4.

De cealaltă parte, Rislki Sportist a jucat în formulă incompletă la ultimele meciuri. Deyan Karamfilov, al 2-lea fundaș al echipei, respectiv Evan Battey, jucător de poziția 4, au lipsit la precedentul joc din FIBA Europe Cup. Cei doi au revenit în angrenajul bulgarilor la partida cu Balkan Botevgrad, ultima înaintea deplasării la Oradea.

Bulgarii mizează pe trei jucători străini, toți americani. Unul dintre ei, Brandon Randolph, a evoluat la începutul carierei sale profesioniste în România, la SCM Timișoara. Acesta este jucător de poziția 1. În general, antrenorul Ludmil Hadjisotirov utilizează o rotație adâncă, dar la ultimele meciuri a mizat pe formule restrânse de joc, oferind minute importante de joc altor sportivi.

Bilete pentru meciul de miercuri se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile.

Partida nu va fi televizată, dar poate fi urmărită în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel – click AICI.

În celălalt meci al Grupei E, tot miercuri (19.10), Kangoeroes Mechelen primește vizita lui Cholet Basket. Partida se va desfășura în Belgia.