CSM CSU Oradea primește vizita lui Bahcesehir Koleji în etapa a 5-a din Grupa D în FIBA Europe Cup 2019/20

CSM CSU Oradea se întoarce în fața propriilor susținători după ce a disputat trei partide consecutive în deplasare pe plan continental. Oponent este Bahcesehir Koleji, din Turcia.

Roș-albaștrii au început aventura în FIBA Europe Cup cu o victorie după prelungiri în compania lui BC CSU Sibiu, după care au jucat pe terenul lui Bahcesehir Koleji, Fribourg Olympic, respectiv CSU Sibiu, câștigându-le pe toate.

Este cel de-al 7-lea meci de cupe europene disputat de formația bihoreană în actualul sezon competițional. CSM-ul a început cu o dublă în compania maghiarilor de la Falco Szombathely. De notat că Oradea a jucat prelungiri la primele două partide de cupe europene susținute în Arena Antonio Alexe pe parcursul acestui sezon. În fața campioanei Ungariei s-au jucat prelungiri deoarece era vorba despre o dublă eliminatorie, iar la capătul celor 80 minute de joc efectiv echipele nu au putut fi despărțite. Atunci, echipa din Szombathely a avut câștig de cauză. În duelul cu BC CSU Sibiu s-au disputat prelungiri, întrucât egalitatea a persistat la capătul celor 40 minute de joc efectiv.

Chiar dacă o dată obiectivul a fost ratat, iar de cealaltă a fost îndeplinit, CSM CSU Oradea este neînvinsă în propriul fief în actual campanie. Pe lângă succesele repurtate în cupele europene, roș-albaștrii au triumfat și în SuperCupa României, respectiv în meciurile de Liga Națională susținute până la această oră pe teren propriu. Astfel se face ca CSM CSU Oradea să aibă un bilanț general de 5-0 în partidele susținute până acum la Arena Antonio Alexe.

Adversar la cea de-a 6-a provocare pe teren propriu este Bahcesehir Koleji, o echipă angrenată în redutabilul campionat al Turciei. Basketbol SuperLigi este cotată drept a 2-a competiție cu statut de campionat național în baschetul european la ora actuală. Aici evoluează Fenerbahce și Anadolu Efes, două dintre cele mai puternice echipe de baschet din Europa. De asemenea, Turcia a câștigat Euroliga o dată și EuroCup de două ori în ultimii ani, iar în ultimul sezon a dat finalista Euroligii masculine. Numeroase echipe participă anual din această țară în diferitele competiții continentale.

Bahcesehir mizează pe un nucleu de bază alcătuit din jucători americani, respectiv pe un pivot Australian cu origini africane. Calitatea individuală, atletică și baschetbalistică, este la nivel foarte ridicat și se anunță un test deosebit pentru roș-albaștri. Spre deosebire de confruntarea directă din tur, ce a avut loc la Istanbul în urmă cu trei săptămâni, formația turcă a operat modificări atât la nivelul băncii tehnice, cât și în lotul de jucători. Zafer Aktas, noul technician al lui Bahcesehir, a legitimat un fundaș belgian și unul american pentru a acoperi la perimetru, acolo unde rotația și opțiunile echipei erau destul de limitate. Acum există un mix interesant, dublat de efectele positive ale schimbării de antrenor, ce a adus și câteva victorii echipei.

Ambele echipe și-au asigurat deja prezența în faza următoare a competiției. Partida prezintă însă miză, locul 1 în Grupa D.

Jocul se dispută miercuri (20.11), ora 19:00, fiind transmis în direct la DigiSport și pe canalul YouTube FIBA. Bilete se pot achiziționa AICI, iar abonamentele sunt valabile la această partidă.