CSM CSU Oradea primește vizita lui BCM U FC Argeș Pitești

CSM CSU Oradea primește vizita lui BCM U FC Argeș Pitești în cadrul ultimului meci de campionat și a penultimului meci oficial disputat în anul calendaristic 2019. Campioana României se duelează cu ocupanta ultimei poziții în ierarhia la zi din Grupa valorică A din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20.

Meciul contează pentru etapa a 11-a și se desfășoară la Arena Antonio Alexe din Oradea în cursul zilei de duminică (22.12), cu începere de la ora 19:00. Bilete se pot achiziționa AICI. Abonamentele sunt valabile. Partida este transmisă în direct la DigiSport.

Acesta este al 3-lea meci consecutiv susținut în propriul fief de roș-albaștri în toate competițiile. Echipa bihoreană a învins în tur, la Pitești, cu scorul de 83-71.

Va fi cel de-al 22-lea meci oficial pentru CSM CSU Oradea în acest sezon competițional. Roș-albaștrii l-au susținut pe primul în data de 17 septembrie anul curent. Așadar, au trecut trei luni de la startul oficial al stagiunii 2019/20. În această perioadă, echipa din Pitești a disputat 12 meciuri oficiale și se află în fața celui de-al 13-lea.

Spre deosebire de confruntarea desfășurată la începutul lunii noiembrie anul curent, formația alb-violetă a schimbat antrenorul. Astfel, în prezent, cârma echipei îi aparține lui Hristu Șapera. Acesta a mai antrenat în alte două mandate pe BCM U FC Argeș.

În pofida crizei de rezultate și a prestațiilor mai puțin convingătoare, alb-violeții formează un grup experimentat și capabil de jocuri solide. Chiar dacă până la această oră nu a demonstrat-o, BCM U FC Argeș are potențial să învingă echipele puternice ale campionatului. De altfel, în lotul de jucători se regăsesc sportivi care de-a lungul timpului au obținut performanțe remarcabile în Liga Națională. Aici se evidențiază în mod deosebit Goran Gajovic, campion al României cu CSM CSU Oradea, respectiv component al lui BC Mureș și SCM U Craiova – formații ce au atins cele mai bune rezultate din istorie cu acest jucător drept vioara întâi. Nu pot fi omiși nici Justas Tamulis și Bozhidar Avramov, ceilalți străini cu experiență din angrenajul Piteștiului.

Este de urmărit duelul la interior, acolo unde Devin Searcy dispune de arme și un fizic cu care poate să fie productiv. De asemenea, cceilalți jucători străini ai alb-violeților pot să iasă în evidență, Piteștiul având numeroși jucători extrem de periculoși la semicerc. În plus, tandemul Tudor Gheorghe – Mihai Măciucă își poate aduce aportul, având deja ceva experiență acumulată. Contingentul de autohtoni este completat de Iuri Fraseniuc și Szabolcs Santa, ambii având o bogată experiență în Liga Națională.

Formația din Pitești va conta pe serviciile noului conducător de joc. Este vorba despre americanul Cameron Rundles. Acesta s-a alăturat echipei la mijlocul acestei săptămâni. El a venit în locul lui James Washington, jucător ajuns între timp în Croația.

Va fi primul meci în care CSM CSU Oradea poate să conteze pe serviciile lui Kris Richard în calitate de jucător român. El a primit toate acetele necesare înregistrării sale ca autohton.

CSM CSU Oradea va conta pe experiență, rotație lungă și va încerca să găsească resurse pentru a se motiva. În plus, roș-albaștrii caută victoria pentru a o oferi drept cadou de Crăciun propriilor susținători. Un argument în plus de motivare pentru componenții echipei.