CSM CSU Oradea primește vizita lui Benfica Lisabona în prima etapă din TOP 16 FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea primește vizita echipei Benfica Lisabona, în prima etapă din Grupa K, în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Partida este programată pentru miercuri (08.12), ora 18:00, la Arena Antonio Alexe.

Va fi cel de-al 70-lea meci în cupele europene pentru formația orădeană. Aceasta a câștigat 29 meciuri pe plan internațional până la această oră. Benfica Lisabona este cel de-al 32-lea oponent, provenit din 18 țări, pentru CSM CSU Oradea.

În sezonul 2020/21 a fost semifinalistă a campionatului lusitan. La ora actuală are 7-1 la general și se situează pe locul al 2-lea în campionatul intern, la egalitate cu Sporting CP – un alt adversar al orădenilor în această fază din FIBA Europe Cup.

În actuala ediție FIBA Europe Cup, Benfica a câștigat turneul preliminar de la Groningen, în cadrul căruia a învins pe CSO Voluntari. Ulterior a învins formația gazdă a acelui eveniment, Donar, calificându-se pentru grupele competiției. Aici a pierdut primul meci, dar a continuat cu cinci victorii și a câștigat Grupa C.

Echipa este antrenată de către Norberto Almeida Monteiro Alves. Lotul de jucători cuprinde 15 sportivi. Cinci sunt americani, doi sunt tunisieni, restul fiind autohtoni. Liderul și cel mai bun jucător al echipei este Aaron Broussard. Fost jucător la CSM CSU Oradea, acesta a decis soarta mai multor meciuri în favoarea lui Benfica în acest sezon. Această echipă a oficializat de curând legitimarea lui Frank Gaines.

Principala armă a lui Benfica este ofensiva. Această grupare ocupă locul 4 la numărul de puncte marcate pe meci și locul 3 la pase decisive în urma primei faze a grupelor.

S.L. Benfica Lisabona are 27 titluri de campioană a Portugaliei (cea mai titrată din istorie, ultimul în 2017), 22 Cupe ale Portugaliei și 14 SuperCupe ale Portugaliei.

CSM CSU Oradea se pregătește în formulă completă pentru această partidă. Roș-albaștrii vin după o săptănână în cadrul căreia au disputat trei meciuri, câștigându-le pe toate.

Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 2, respectiv pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.

Informații acces spectatori

Competiţiile sportive se pot desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a sălii/arenei, atât în spații închise, cât și deschise. Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

  • Sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • Se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Certificatul verde trebuie prezentat pentru scanare la intrarea în incinta Arenei Antonio Alexe. Purtarea măștii de protecție pe tot parcursul prezenței în incinta Arenei Antonio Alexe este obligatorie.

Abonații vor avea acces la meciul cu Benfica Lisabona. De asemenea, se comercializează bilete până la acoperirea capacității de 30% a Arenei Antonio Alexe. Acestea se pot achiziționa online – click AICI.