CSM CSU Oradea primește vizita lui CSO Voluntari la prima apariție în anul 2022

CSM CSU Oradea susține primul meci oficial din anul calendaristic 2022. Roș-albaștrii primesc vizita lui CSO Voluntari într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22.

Meciul are loc marți (18.01), ora 17:15, la Arena Antonio Alexe. Jocul poate fi urmărit în transmisiune directă la DigiSport, LookSport.ro, respectiv FRB TV (YouTube). Partida se dispută la distanță de trei zile de la programarea inițială, ambele echipe aflându-se la prima apariție după ce au trecut prin boală (COVID-19).

Este un duel între două echipe aflate în situație similară. Ambele au câte 10 victorii și o înfrângere, dar au câte patru meciuri amânate! Totodată este un duel între echipe cu pretenții în acest sezon competițional. Este limpede că nivelul de joc nu va fi foarte ridicat la ora confruntării directe, dar dorința de a câștiga este nealterată.

CSM CSU Oradea nu a mai jucat un meci din 18 decembrie 2021. Atunci, formația antrenată de Cristian Achim s-a impus în fața Stelei București. În schimb, CSO Voluntari a evoluat ultima dată pe 30 decembrie, la Sibiu, în Cupa României, reușind să se impună în fața echipei locale.

La ora publicării acestui text nu există indisponibilități anunțate în niciuna dintre tabere. Noul jucător al CSM CSU Oradea, americanul Mark Ogden Jr are drept de joc și se pregătește de aproximativ zece zile cu noii săi colegi. O decizie în ceea ce privește utilizarea acestui jucător va fi luată de staff-ul tehnic în ziua jocului. Cert este că lotul bihorenilor cuprinde șapte jucători cu statut de străini, dar pe foaia de arbitraj a unui meci pot fi înscriși doar șase.

Acces public

Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor în intervalul orar 5:00-22:00 și între limitele de ocupare arătate mai jos, doar pentru acei spectatori care:

  • sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Condiții obligatorii pentru participare sunt:

  • asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane, repartizarea spectatorilor urmând a se face pe întreaga suprafață a spațiului.
  • purtarea măştii de protecție.

Referitor la limitele de ocupare a spațiului disponibil:

  • în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 50% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Notă
În prezent (17.01.2022), Oradea se află la o rată a incidenței de 6.94 la mia de locuitori, astfel încât participarea publicului este permisă în procent de 30%.