CSM CSU Oradea primește vizita lui Ironi Ness Ziona în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea primește vizita echipei Ironi Ness Ziona în etapa a 2-a din faza a 2-a în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Partida se dispută miercuri (18.12), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe, fiind transmisă în direct la DigiSport și pe canalul YouTube FIBA.

Acesta este al 10-ea meci în cupele europene pentru formația roș-albastră în acest sezon. Bihorenii vor mai juca cel puțin altele patru, astfel încât vor ajunge la 14, ceea ce reprezintă a 2-a cea mai lungă campanie continentală din istoria echipei.

Cea mai lungă s-a consemnat în sezonul 2016/17, atunci când CSM-ul a evoluat în grupele Basketball Champions League. Atunci, formația antrenată de Cristian Achim a jucat pentru prima dată în compania unei echipe din Israel. Este vorba despre Maccabi Rishon LeZion, la acea vreme campioana acestui stat.

Ironi Ness Ziona a ocupat locul 5 în precedenta ediție de campionat din Israel. Această formație a fost învinsă în primul tur al playoff-ului din Superligă. De asemenea, amintita grupare a ajuns în optimile de finală ale FIBA Europe Cup în sezonul 2018/19, la prima apariție în cupele europene. Ness Ziona a avut un bilanț general de 11-7 în campania continentală la sezonul de debut.

Echipa din Israel mizează pe patru jucători americani și o serie de jucători autohtoni. Ironi are un joc elaborat, dar în același timp beneficiază de contribuții consistente din valoarea individuală a jucătorilor americani. În plus, Raviv Limonad este un jucător cu o bogată experiență internațională, fiind capabil de contribuții remarcabile și de prestații individuale impresionante.

Ironi Ness Ziona este una dintre cele mai competitive echipe la recuperare în actuala ediție a FIBA Europe Cup. Israelienii au peste 40 recuperări pe meci, cu peste 11 sub coșul advers. Acestea, alături de buna circulație a mingii, demonstrată de cele peste 20 pase decisive pe partidă, permit acestei echipe să aibă o medie de 88.0 puncte pe meci.

De notat că echipa antrenată de Nadav Zilberstein a jucat un meci mai puțin în prima fază a grupelor. Ironi Ness Ziona nu a disputat jocul de pe teren propriu cu Kabfenberg Bulls deoarece austriecii au refuzat să se deplaseze în Israel. Acest lucru s-a întâmplat după ce cu câteva zile înaintea datei de disputare a acelui meci s-a consemnat un moment tensionat în zonă.

Ironi Ness Ziona a avut 6-0 la general (5-0 în meciurile jucate, respectiv victorie prin neprezentare a celor de la Kapfenberg) și a câștigat grupa din care a făcut parte în prima fază a grupelor. Israelienii au mai jucat cu Keravnos (Cipru), respectivg Landstede (Olanda). În schimb, CSM CSU Oradea a avut 4-2 la general și a ocupat locul 2 într-o grupă cu BC CSU Sibiu, Bahcesehir Koleji, respectiv Fribourg Olympic.

Este fără îndoială o provocare importantă pentru CSM CSU Oradea. Campioana României deschide o serie de trei meciuri consecutive pe teren propriu în FIBA Europe Cup cu acest meci. Ulterior, mai exact pe 8 și 22 ianuarie 2020, CSM-ul se duelează cu Tsmoki Minsk și U-BT Cluj-Napoca.

Bilete pentru meciul cu Ironi Ness Ziona se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile pentru acest eveniment. Intrarea în sală de face în ziua meciului cu începere de la ora 18:00.