CSM CSU Oradea primește vizita lui SCM Timișoara în deschiderea playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea se pregătește pentru confruntarea cu SCM Timișoara, contând pentru primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Seria dintre cele două grupări se joacă pe sistemul cel mai bun din trei partide.

Așa cum s-a stabilit și anunțat, primele două meciuri se vor desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea. Acestea se dispută luni (17.05) și miercuri (19.05), cu începe de la ora 18:30 fiecare. Confruntările vor putea fi urmărite în transmisiune directă online prin intermediul canalelor You Tube SuperBet și FRB TV.

În perioada scursă de la ultimul meci oficial disputat, lucru consemnat în prima zi a acestei săptămâni, componenții CSM CSU Oradea au beneficiat de o zi liberă, după care atenția s-a îndreptat asupra următorului adversar, SCM Timișoara. Coincidența face ca cele două echipe să se cunoască foarte bine după ce pe tot parcursul sezonului regulat au jucat în aceeași locație, în conformitate cu sistemul competițional adoptat pentru actuala ediție de campionat.

Roș-albaștrii continuă, la sfârșitul acestei săptămâni, pregătirile pentru startul playoff-ului, atât în sala de joc, cât și în fața televizorului pentru a asimila cât mai multe informații de natură tactică, dar și individuală despre oponent. SCM Timișoara alcătuiește o echipă extrem de rutinată, ce agreează un joc convențional, organizat, cu un plan de joc bine pus la punct pentru ambele faze ale jocului. Calitatea individuală nu lipsește, însă experiența de joc și școala de baschet ex-iugoslavă rămân etichetele principale ale alb-violeților.

În sezonul 2020/21 s-au consemnat trei confruntări directe. Toate au fost câștigate de CSM CSU Oradea, însă fiecare meci a fost aprig disputat și a fost decis spre final.

Delegația CSM CSU Oradea a efectuat testul COVID-19 premergător participării la primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Toți componenții echipei au primit avizul epidemiologic pentru participarea la seria cu SCM Timișoara. În schimb, problemele medicale de natură sportivă (accidentări) persistă, dar se depun eforturi susținute din partea staff-ului specializat pentru a-l avea și pe Nikola Markovic apt pentru această provocare.

SCM Timișoara a evoluat în formulă completă la ultimele partide din sezonul regulat. Prin urmare, este de așteptat, ca în baza avizului epidemiologic, antrenorul Dragan Petricevic să poată conta pe o echipă completă la startul seriei cu CSM CSU Oradea.