CSM CSU Oradea primește vizita lui SCM U Craiova

CSM CSU Oradea susține următorul meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22 la Arena Antonio Alexe. Acesta se va desfășura sâmbătă (09.04), cu începere de la ora 19:00.

Adversar este SCM Universitatea Craiova. Jocul contează pentru etapa a 28-a din sezonul regulat. Se duelează două echipe aflate la egalitate de puncte în clasament, cu precizarea că formația orădeană are un meci mai puțin disputat. Astfel, CSM-ul are 17-7, iar oltenii au 16-9.

Va fi cea de-a 4-a confruntare directă în acest sezon competițional. Primele două s-au consemnat în Cupa României, victoriile fiind împărțite, însă SCM U Craiova a câștigat dubla confruntare la general și a avansat mai departe, calificându-se până în finala competiției. Cel de-al 3-lea duel a avut loc mai recenit, în 27 Februarie anul curent, la Craiova. CSM CSU Oradea a învins cu 91-80, având o seară magistrală la aruncările de trei puncte.

Se anunță un meci cu miză, în compania unui adversar extrem de puternic din punct de vedere al capacității de efort. Oltenii au schimbat de curând antrenorul, ucraineanul Vitaly Stepanovski fiind adeptul unui baschet colectiv. În aceste condiții, se naște o provocare suplimentară, Craiova jucând mai organizat.

CSM CSU Oradea va fi lipsită, foarte probabil, de serviciile lui Dovis Bickauskis la acest meci. Lituanianul este în continuare accidentat. În schimb, este așteptat debutul lui Strahinja Jovanovic în fața publicului orădean, după ce nu a avut drept de joc la restanța cu Dinamo București. Cel poreclit „Munja” (n.r. Munia) a ajutat CSM-ul în victoria repurtată pe terenul Stelei București, la finele săptămânii trecute.

De cealaltă parte, SCM U Craiova nu mai contează pe serviciile lui Khaliff Wyatt, având în componență cinci jucători străini. Rotația alb-albaștrilor suprinde câțiva jucători autohtoni cu experiență precum Bogdan Țîbîrnă și Radu Vîrnă. Jucători U23 sunt Aurelian Gavriloaia și George Blaj-Voinescu.

Jocul nu va fi televizat, dar este disponibil pe canalul YouTube FRB TV.

Abonamentele sunt valabile la acest eveniment. Bilete se pot achiziționa prin intermediul platformei Eventbook.ro .