CSM CSU Oradea primește vizita lui Sporting CP Lisabona

CSM CSU Oradea revine în fața propriilor susținători. Roș-albaștrii primesc vizita lui Sporting CP Lisabona, campioana în exercițiu a Portugaliei și echipă ce a câștigat deja primul trofeu al sezonului 2021/22 în țara de proveniență.

Partida contează pentru etapa a 5-a din Grupa K în TOP 16 FIBA Europe Cup. Este o restanță și ultimul meci din faza a 2-a a grupelor amintitei competiții. Jocul are miză drept locul 1 în grupă, adică avantajul terenului propriu în sferturile de finală ale întrecerii.

Ambele protagoniste sunt deja calificate în fazele eliminatorii. Ele au 4-1 la general. Roș-albaștrii au fost învinși de Benfica Lisabona, în timp ce lusitanii au cedat în partida tur cu CSM-ul, scor 83-77.

Echipa antrenată de Cristian Achim se întoarce după o deplasare dublă, în cadrul căreia a avut mult de pătimit. CSM CSU Oradea a învins la Galați, după 30 de minute dificile, pierzând surprinzător la Constanța, în fieful unei echipe lipsite de mai mulți jucători din rotația de bază. Alături de rezultat, jocul echipei a suferit.

Revenirea pe teren propriu se dorește a fi de bun augur. CSM-ul joacă adesea mult mai bine alături de proprii susținători și va încerca să treacă peste perioada mai puțin fastă, având mai multe surse de motivație în această confruntare. Totodată, echipa va evolua din nou în formulă completă.

Același lucru se pare că este valabil pentru Sporting. Campioana Portugaliei a anunțat o delegație oficială ce cuprinde toți jucătorii din rotația de bază. Lusitanii vor avea două poziții de antrenament în Arena Antonio Alexe până la ora jocului.

În eventualitatea unei victorii în această confruntare, CSM CSU Oradea va ocupa locul 1 în Grupa K și se va duela cu Bahcesehir College, din Turcia, în sferturile de finală. În caz contrar, dacă cedează, roș-albaștrii vor ocupa locul 2 și se vor confrunta cu Avtodor Saratov, din Rusia, pentru un loc în careul de ași al competiției.

Meciul de la Arena Antonio Alexe se desfășoară vineri (18.02), ora 19:00. Toate biletele scoase la vânzare pentru acest meci au fost epuizate până la ora publicării acestui text. Abonamentele sunt valabile. Jocul va fi transmis în direct la DigiSport, dar și pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.