CSM CSU Oradea primește vizita lui Trefl Sopot

CSM CSU Oradea primește vizita echipei Trefl Sopot, din Polonia. Meciul contează pentru etapa a 6-a din Grupa K în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22 și se va desfășura miercuri (09.02), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Va fi cea de-a 2-a întâlnire consecutivă între aceste formații. Prima s-a desfășurat sâmbătă (05.02), la Ergo Arena din Sopot/Gdansk și s-a încheiat cu scorul de 83-73, în favoarea formației roș-albastre. În urma acestui rezultat a devenit cert faptul că Trefl Sopot nu mai are șanse de calificare, în timp ce echipa pregătită de Cristian Achim s-a apropiat la un singur rezultat pozitiv de sferturile de finală ale competiției.

Se anunță o misiune mai dificilă pentru CSM CSU Oradea întrucât adversarul va juca fără presiunea și va putea să joace exclusiv de plăcere. Este cunoscut faptul că reprezentantele Poloniei tratează inclusiv meciurile în care nu au miză cu seriozitate, lucru de care formația antrenată de Cristian Achim a beneficiat în ultima etapă din prima fază a grupelor, atunci când Legia Varșovia a învins după prelungiri pe terenul lui FC Porto, rezultat de a oferit CSM-ului calificarea în faza următoare din FIBA Europe Cup.

În plus, echipa antrenată de către Marcin Stefanski se va prezenta la Oradea cu o formulă foarte apropiată de cea completă. Absenți din delegația lui Trefl Sopot vor fi Darrin Dorsey și Darious Moten. Așadar, sunt premise pentru revenirea pe teren a lui Pawel Leonczyk. Alături de aceștia vor fi prezenți jucătorii care au oferit o replică solidă CSM-ului în prima confruntare directă. Este vorba în principal despre Brandon Young, Yannick Franke, Michal Kolenda, Josh Sharna, Karol Gruszecki sau De-Andre Davis.

Un alt element ce îngreunează misiunea echipei orădene este propriul joc. CSM-ul continuă să aibă mari dificultăți în a-și respecta planul prestabilit. De asemenea, nivelul de energie și intensitate al formației orădene este în continuare insuficient pentru o prestație constantă pe parcursul a 40 minute de joc efectiv.

De cealaltă parte, CSM CSU Oradea va miza pe o formulă completă, așa cum s-a deplasat și în Polonia. Roș-albaștrii au avut anumite dificultăți în confruntarea pe care au câștigat-o grație unui parțial de 13-2, consemnat în sfertul decisiv. De altfel, bihorenii vor încerca din nou să se impună la recuperare împotriva unei echipe care se confruntă cu mari dificultăți la blocajul defensiv.

Un eventual succes în această partidă asigură echipei din Oradea calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. În cazul unui eșec, roș-albaștrii vor spera la o victorie a lui Sporting CP Lisabona în duelul cu Benfica sau vor avea nevoie de o victorie în dulul direct cu Sporting, în restanța programată pentru 18 Februarie anul curent.

La ora publicării acestui material comercializarea biletelor se apropie de final. La meci pot asista persoanele care au achiziționat abonament.

Meciul este transmis în direct pe canalul TV DigiSport 3.

Detalii referitor la accesul spectatorilor în contextul restricțiilor în vigoare din cauza efectelor pandemiei COVID-19:

Competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României, în spațiile închise sau deschise, cu participarea spectatorilor în intervalul orar 5:00-22:00 și între limitele de ocupare arătate mai jos, doar pentru acei spectatori care:

  • Sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
  • Se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Condiții obligatorii pentru participare sunt:

  • Asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între persoane, repartizarea spectatorilor urmând a se face pe întreaga suprafață a spațiului.
  • Purtarea măştii de protecție.

Referitor la limitele de ocupare a spațiului disponibil:

  • În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 50% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • În județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori – participarea spectatorilor este permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Notă
În prezent, Oradea se află la o rată a incidenței de 30.17 la mia de locuitori, astfel încât participarea publicului este permisă în procent de 30%.

Foto: Trefl Sopot/FIBA.basketball