CSM CSU Oradea primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a 10-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea se duelează cu U-BT Cluj-Napoca pentru a 2-a oară consecutiv și a 3-a oară în acest sezon. Cele două echipe se confruntă la Arena Antonio Alexe în cadrul etapei a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2019/20, în Grupa valorică A.

Partida se dispută sâmbătă (14.12), ora 20:30, la Arena Antonio Alexe, fiind transmisă în direct la DigiSport. Trei zile mai devreme, la BT Arena din Cluj-Napoca, s-a desfășurat confruntarea din prima etapă a fazei a 2-a a grupelor în FIBA Europe Cup. Aceasta a fost a 2-a întâlnire în polivalenta clujeană între aceste echipe în actualul sezon competițional.

Acesta este primul joc din serie de trei consecutive pe care campioana României o susține pe teren propriu în decurs de o săptămână. CSM-ul primește vizita lui Ironi Ness Ziona, din Israel, în etapa a 2-a din FIBA Europe Cup, după care se duelează cu BCM U FC Argeș Pitești în runda a 11-a din Liga Națională de baschet masculin.

Este cel de-al 10-lea meci pe teren propriu pentru echipa antrenată de Cristian Achim în actualul sezon competițional. Roș-albaștrii au jucat un meci în Champions League, unul în SuperCupă, trei în FIBA Europe Cup, respectiv patru în Liga Națională. CSM-ul a câștigat toate meciurile disputate în compania echipelor românești la Arena Antonio Alexe în acest sezon.

De cealaltă parte, U-BT Cluj-Napoca este neînvinsă în deplasare pe plan intern. De altfel, echipa antrenată de către Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan are unul dintre cele mai bune începuturi de sezon din istoria recentă a baschetului românesc. Parcursul este cu atât mai impresionant cu cât cuprinde și participare internațională, respectiv un program aglomerat de jocuri.

CSM CSU Oradea este echipa care a schimbat cel mai puțin față de sezonul precedent, atunci când roș-albaștrii au învins U-BT Cluj-Napoca atât în semifinalele Cupei României, cât și în penultimul act al Ligii Naționale. Practic staff-ul tehnic a rămas același, doar doi jucători noi fiind în componență raportat la echipe din sezonul 2018/19.

U-BT Cluj-Napoca este echipa care a operat cele mai multe modificări. A schimbat toți jucătorii străini și a legitimat doi români sub 23 ani, completând lotul cu un alt român U23 din propria pepinieră. De asemenea, s-a modificat o schimbare esențială în staff-ul tehnic, acesta fiind condus în prezent de celebrul antrenor muntenegrean Dusko Vujosevic.

Va fi prima confruntare între CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca la Arena Antonio Alexe în actualele alcătuiri. Primele două dueluri, desfășurate la BT Arena, s-au încheiat cu 89-82 și 81-76 în favoarea echipei clujene.

Bilete pentru meci se pot achiziționa conform celor enunțate AICI. Abonamentele sunt valabile.