CSM CSU Oradea primește vizita nou promovatei CSM Corona Brașov, revelația sezonului în LNBM

CSM CSU Oradea primește vizita echipei CSM Corona Brașov în cadrul etapei cu numărul 21 din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida are loc duminică (11.02), ora 17:30, la Oradea Arena.

Echipa roș-albastră dispută cel de-al 3-lea meci pe teren propriu în succesiune. Orădenii au 8-2 la general și se situează pe locul al 2-lea în clasamentul la zi al LNBM. Este prima apariție a CSM-ului după încheierea participării în FIBA Europe Cup, respectiv după eșecul suferit pe teren propriu cu Varese.

CSM Corona Brașov se prezintă la Oradea după victoria repurtată asupra lui BC CSU Sibiu, prima în TOP 10. Echipa antrenată de către Ionuț Bâscoveanu se află la primul sezon în Liga Națională și s-a calificat în TOP 10. În prezent, gruparea de sub Tâmpa are un bilanț general de 3-7, fiind la egalitate cu Rapid București și Dinamo București înaintea începerii etapei.

Formația din Brașov are în componență șase jucători străini. Cinci sunt americani, iar unul este senegalez. Cel din urmă este Ousmane Barro, unul dintre cei mai vechi și celebri oponenți ai CSM Oradea, de pe vreme când evolua la BC Mureș, U-BT Cluj-Napoca, respectiv FC Argeș Pitești.

Lotul brașovenilor cuprinde o serie de jucători români tineri. Lipsește Georges Darwiche, accidentat după prima etapă. În schimb mizează pe Andrei Oinaru și Victor Petrescu. Cel mai rutinat jucător român al lui CSM Corona este Andrei Petică, jucător de contribuit cu 8 puncte pe meci.

Wendell Williams, Brandon Anderson, Armin Cane și Jacoby Armstrong sunt principalele arme ofensive din echipa lui Bâscoveanu. La victoria cu CSU Sibiu din etapa anterioară a absentat cel din urmă.

Va fi prima confruntare oficială între CSM Oradea și Corona Brașov. Este interesant de notat că la precedenta apariție în campionat ambele echipe au câștigat după o repriză de prelungiri.

CSM CSU Oradea va evolua în formulă completă la acest ultim meci înaintea plecării la Cluj-Napoca pentru participarea la turneul final de Cupa României – ediția 2023/24.

Jocul este transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport, respectiv pe FRB TV (YouTube). Bilete se pot achiziționa AICI. Abonamentele sunt valabile la această întâlnire.