CSM CSU Oradea reduce din deficit în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 75-71, în Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășura la Arena Antonio Alexe în fața unei săli aproape pline, extrem de vocale.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Fometescu, Green și Valeika. CSM-ul s-a desprins la 9-3 în primele două minute de joc, moment în care oaspeții au cerut timp de odihnă. Reușitele de la distanță semnate Watson și Green au desprins Oradea la 11 lungimi în minutul 6 al partidei, dar Clujul a reacționat imediat. Wright și Vida au găsit ținta de la distanță, dar bihorenii au terminat primul sfert în avantaj, după o prestație ofensivă remarcabilă, elevii lui Achim fiind purtați de publicul entuziast prezent în sală. Scorul după zece minute de joc a fost de 27-21.

Ofensiva orădeană a suferit în sfertul al 2-lea. Numeroase mingi ieșite de pe inel, dar și o serie de erori în ambele faze ale jocului au adus formația pregătită de Mihai Silvășan la o singură posesie pe tabela de marcaj. Orădenii nu au reușit să profite de faptul că adversarul a intrat devreme în penalizare. Patrick Richard a impresionat din nou, fiind extrem de precis în faza de atac. Clujul a strâns la un singur punct pe tabela de marcaj, scor 39-38, după 20 minute de joc.

Repriza secundă a demarat favorabil oaspeților. Aceștia au preluat conducere, mizând pe acțiunile lui Marquis Wright. Gazdele au avut mari probleme în defensiva împotriva acestui jucător. De asemenea, Oradea nu a reușit să-și găsească ritmul în ofensivă, dar la modul general s-a apărat impresionant. Wright a marcat ultimul coș al sfertului al 3-lea, preluând conducerea, scor 53-52.

Secvența decisivă a fost mult mai bună din punct de vedere ofensiv pentru orădeni. Aceștia au marcat de la distanță în mai multe rânduri și s-au desprins la opt puncte. Clujul nu a cedat și s-a apropiat la două lungimi, iar Wright a avut șansa egalării, dar Giordan Watson a reușit un capac pe panou, echivalent cu victoria. Holt a completat o seară fără greșeală la aruncări, marcând două libere pentru a stabili scorul final.

Garlon Green a totalizat 18 puncte, 4 recuperări, 3 capace, Stephen Holt a adăugat 14 puncte, 4 pase decisive, iar Giordan Watson a încheiat cu 11 puncte, 5 pase decisive, 2 intercepții pentru învingători. De cealaltă parte, Marquiw Wright a totalizat 29 puncte, Patrick Richard a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive, iar Donatas Tarolis a încheiat cu 10 puncte, 7 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca.

CSM CSU Oradea reduce din deficit în finala LNBM și se apropie la 1-2 la general. Meciul 4 se dispută joi (17.06), ora 20:00, la Arena Antonio Alexe.