CSM CSU Oradea reia aventura continentală. Miercuri (08.01), la Arena Antonio Alexe, vine campioana Belarusului!

CSM CSU Oradea primește vizita lui Tsmoki Minsk într-un meci contând pentru etapa a 3-a în Grupa J din faza a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Meciul are loc miercuri (08.01), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe. Partida este transmisă în direct la DigiSport și pe canalul YouTube FIBA.

Partida opune două echipe aflate la egalitate, astfel încât se anunță o confruntare cu impact imediat asupra clasamentului și cu influențe importante în lupta pentru calificare. Așadar, campioana în exercițiu a României are neapărată nevoie de victorie pentru a continua lupta de calificare în fazele superioare ale acestei competiții.

Ambele echipe au câștigat precedentul meci disputat în această competiție. Oradea a dispus de Ironi Ness Ziona, după ce a irosit un avantaj major, pentru ca Minsk să reziste unei reveniri a lui U-BT Cluj-Napoca în ultimul sfert. Având în vedere că după două etape nu s-a câștigat în deplasare, devine tot mai limpede că orice rezultat pozitiv obținut în deplasare va favoriza foarte mult respectiva performeră.

Este prima întâlnire din istorie între aceste două formații. Este un duel între campioana României în precedentele două ediții desfășurate, respectiv forța dominantă a ultimului deceniu în Belarus.

Experiența pe plan internațional este de partea ex-sovieticilor. CSM-ul participă pentru a 6-a oară în istorie, acumulând peste 50 de meciuri, dar Tsmoki se află la cel de-al 11-lea sezon în succesiune la nivelul competițiilor europene sub egida FIBA, bifând deja 110 meciuri internaționale.

Atât Oradea, cât și Minsk au început aventura continentală din sezonul 2019/20 în calificările Basketball Champions League. CSM-ul a pierdut după prelungiri în dubla confruntare cu Falco Szombathely, pentru ca Tsmoki să fie învinsă de Karhu Basket, o mai veche cunoștință a bihorenilor. Ambele echipe au trecut de prima fază a grupelor și se confruntă acum în faza a 2-a, obiectivul fiecărei echipe avansată între primele 16 fiind acela de a pătrunde în playoff, adică între primele opt.

Formația bielorusă beneficiază de contribuții consistente din partea mai multor jucători. Rotația de bază cuprinde nouă jucători, între aceștia numărându-se o serie de autohtoni cu experiență. Trebuie notat că în ultimul meci, cel cu U-BT Cluj-Napoca, antrenorul Rotislav Vergun a mizat în principal pe șapte jucători, diecare dintre ei având între 24 și 30 minute de joc.

Minsk este o echipă redutabilă la semicerc. Dispune de jucători a căror principală calitate ofensivă este aruncarea de trei puncte la pozițiile 1-2-3-4. Se remarcă, americanul Dominez Burnett, jucător cu calitate atletică impresionantă, capabil să finalizeze din acțiuni individuale din orice zonă a terenului. Experiența lui Vladimir Veremeenko, jucător ce a evoluat în Euroligă și EuroCup, este un argument foarte important în ceea ce privește echilibrul existent în jocul ex-sovieticilor.

Se anunță un meci dificil. CSM-ul trebuie să aibă mare atenție în jocul de apărare, întrucât Tsmoki dispune de numeroase guri de foc. Practic finalizarea poate să vină de la oricare jucător astfel încât apărarea individuală va juca un rol la fel de important precum inovațiile de natură tactică, respectiv găsirea momentelor de schimbare a sistemului defensiv. Roș-albaștrii trebuie să producă pe faza ofensivă, având nevoie de inspirație la finalizare, dar și de cursivitate în ceea ce privește execuția acțiunilor offensive. Totodată, publicul poate juca un rol important în soarta acestui meci.

Bilete se pot achiziționa AICI. Abonamentele sunt valabile pentru acest meci. Reamintim că cei care au achiziționat bilet pentru meciul cu SCM U Craiova, din 30 decembrie 2019, contând pentru Cupa României, pot intra la acest meci pe baza prezentării biletului achiziționat la respectivul meci.