CSM CSU Oradea revine de la -23 în primul meci din presezon

CSM CSU Oradea a susținut primul joc din presezon. Roș-albaștrii s-au deplasat vineri (03.09), la Debrecen, unde au întâlnit formația locală DEAC Tungsram. Rezultatul final a fost de 79-71, în favoarea orădenilor, după o revenire de la -23 lungimi, la capătul unui exercițiu util pentru acest moment al pregătirii.

Partida a demarat în formula Bickauskis, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic. Orădenii au fost lenți, dovada faptului că vin după o perioadă extrem de solicitantă din punct de vedere fizic, în contrast cu adversarul, DEAC Tungsram fiind deja la cel de-al 4-lea meci de pregătire, adică pe o altă pante a formei sportive.

Firește și jocul dezvoltat de cele două echipe a fost favorabil echipei gazdă. Aceasta a deschis jocul cu un parțial de 15-2. Continuarea a fost mai bună, Cătălin Baciu ieșind la rampă în faza de atac cu 11 puncte în secvența de deschidere. După zece minute de joc scorul era de 24-16.

Numărul greșelilor în faza de construcție a fost mare, lucru ce a alimentat ofensiva lui Debrecen. Erorile de acest gen s-au consemnat pe tot parcursul primei reprize. Gazdele s-au desprins la 42-19 undeva la jumătatea acestei perioade de joc. Alex Gavrilovic a fost sancționat cu trei greșeli personale încă din prima jumătate a meciului. Debrecen a fost în control, scor 49-34, după 20 minute.

Repriza secundă a început mai bine pentru echipa bihoreană. Aceasta a realizat un parțial de 15-4, alimentat de reușitele de pe semicerc ale lui Dovis Bickauskis și Kris Richard. Nivelul de intensitate în jocul CSM-ului a fost mult mai bun în ambele faze ale jocului pe parcursul secvenței a 3-a. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 61-54.

Nivelul de joc colectiv în defensivă a fost ridicat în debutul secvenței decisive. Acesta a permis echipei orădene să continue revirimentul, iar Gavrilovic a strâns la 63-61 în minutul 33 al partidei, moment în care amfitrionii au solicitat timp de odihnă. Oradea a avut patru situații de a prelua conducerea sau a restabili egalitatea, dar nu le-a fructificat. Nicolescu a adus în cele din urmă conducerea cu o triplă, după un efort defensiv impresionant. CSM-ul a izbutit o acțiune colectivă de mare efect, finalizată de Gavrilovic, cu participarea lui Dovis și Kris, bihorenii desprinzându-se la șase puncte cu trei minute înainte de final. CSM-ul a rămas în avantaj până la finalul jocului.

Garlon Green a bifat 15 puncte, Dovis Bickauskis a totalizat 14 puncte, Cătălin Baciu a adăugat câte 13 puncte, iar Alex Gavrilovic a terminat cu 11 pentru învingători. Au mai punctat: Kris Richard – 8 puncte, Stephen Holt – 6 puncte, Tudor Fometescu – 5 puncte, Bobe Nicolescu – 3 puncte, Nikola Markovic și Martynas Paliukenas – 2 puncte fiecare. Au mai jucat Vlad Marinău și Enzo Vecan. De cealaltă parte, Djordje Drenovac a contabilizat 13 puncte petru DEAC Tungsram Debrecen.

După terminarea partidei, sportivii CSM CSU Oradea au avut programată o ședință de pregătire în sala de forță a bazei sportive din Debrecen. Pregătirile pentru noul sezon vor continua pe plan local, urmând ca în cursul săptămânii următoarea să fie programate două partide de pregătire la Belgrad.