CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au învins BCM U FC Argeș Pitești cu scorul general de 3-0. Meciul 3, desfășurat luni (31.05), la Pitești, s-a încheiat cu scorul de 81-79.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic și Valeika. Gazdele au marcat primul coș al confruntării, însă CSM CSU Oradea a reacționat și a înscris următoarele zece puncte, Tudor Fometescu remarcându-se în principal. Acest parțial a ajutat formația bihoreană să se desprindă și să mențină un avantaj de mai multe posesii pe tot parcursul primei secvențe. După zece minute de joc scorul era de 21-11.

Situația s-a schimbat radical în sfertul al 2-lea. Jocul echipei orădene a fost extrem de modest în ambele faze. În plus, oamenii mai ai roș-albaștrilor au comis câte două greșeli personale. Apărarea CSM-ului a încasat mai multe coșuri cu fault. Oradea a menținut procentaje mai bune, dar Piteștiul a anulat aproape întreg deficitul și a avut posibilitatea să preia conducerea pe tabela de marcaj. Nu a reușit acest lucru, iar Aaron Broussard a stabilit scorul la pauză cu o aruncare de la semidistanță. Oradea avea un avantaj de o posesie, scor 34-31, după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a demarat și mai modest pentru orădeni. Valeika a comis a 3-a greșeală personală, iar formația din Pitești a înscris la fiecare acțiune și a preluat conducerea, dsprinzându-se la 42-37 în minutul 22 al partidei. După un timp de odihnă, CSM-ul a reușit un parțial de 11-2 alimentat de către Giordan Watson, forțând echipa adversă să solicite la rândul ei un timeout. A urmat o reușită de la mare distanță semnată Garlon Green, după care Stephen Holt a punctat pe recuperare ofensivă. Gazdele au încercat să reacționeze, scorul după 30 minute fiind de 58-51.

Argeșenii au marcat de mai multe ori din spatele semicercului și au echilibrat situația pe tabela de marcaj. Problemele s-au accentuat după ce Arturas Valeika a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală în minutul 33 al partidei. Un antisportiv sancționat la Bishop a adus patru puncte în contul CSM-ului, dar gazdele au replicat imediat de la distanță și s-au apropiat la o singură posesie. Stephen Holt a marcat patru aruncări libere pentru a desprinde din nou Oradea, dar Valeika a fost descalificat cu cinci greșeli personale. Roș-albaștrii au rămas în avantaj pe finalul partidei și au obținut calificarea în finala campionatului pentru a 3-a oară consecutiv.

Aaron Broussard a totalizat 16 puncte, 7 recuperări, Dragan Zekovic a adăugat 13 puncte, Giordan Watson a terminat cu 11 pubcte, Stephen Holt a izbutit 11 puncte pentru Oradea. Tony Bishop a replicat cu 21 puncte, 5 recuperări, Goran Gajovic a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, iar Nikola Jevtovic a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări pentru Pitești.