CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 78-68, în Meciul 3 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc la Sibiu, iar seria s-a încheiat cu scorul general de 3-0.

Partida a demarat complicat pentru orădeni. Erick Neal a fost sancționat cu greșeală antisportivă încă din primele momente de joc, după care a comis a 2-a greșeală personală. CSM-ul a intrat în penalizare devreme și a întâmpinat dificultăți în apărare, În atac situația a fost mai dificilă, jocul colectiv fiind inexistent. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 17-13 în favoarea lui CSU.

Sfertul 2 a demarat la fel de dificil pentru formația orădeană. Cu Tudor Gheorghe având trei greșeli personale, respecrtiv cu Kris Richard încasând a 2-a greșeală personală, misiunea roș-albaștrilor s-a complicat. O strălucire individuală din partea lui Kris Richard pe finalul reprizei a schimbat situația la conducere pe tabela de marcaj. CSM-ul a avut un avantaj important la recuperare, în timp ce Sibiul a întâmpinat probleme la semicerc. Avantajul orădenilor a urcat la 12 lungimi, însă CSU a marcat un coș cu fault și a transformat libera aferentă pentru a duce scorul la 43-34, după 20 minute de joc, pentru CSM CSU Oradea.

Formația gazdă a redus din diferența înregistrată pe tabela de marcaj în deburul sfertului 3, dar CSM-ul a reacționat. Roș-albaștrii au avut din nou probleme cu greșelile personale, dar au continuat să ducă o luptă productivă la recuperare. Erick Neal și Mark Ogden au contribuit cu puncte, Justin Carter fiind sancționat cu greșeală antisportivă. Sfertul 3 s-a terminat cu scorul de 60-49.

Tarolis a devenit al 5-lea jucător al CSM-ului cu trei greșeli personale la prima acțiune de joc din sfertul 4. În schimb, Justin Carter a marcat pe tranzițe din spatele semicercului, însă gazdele au reacționat. Au urmat două triple semnate Nikola Markovic prin intermediul căreia bihorenii s-au menținut la un avantaj important. Mark Ogden a strălucit pe final de meci, CSM-ul controlând situația până la final.

Kris Richard a reușit 15 puncte, Mark Ogden a adăugat 14, Nikola Markovic a bifat 14, iar Erick Neal a terminat cu 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Gaston Whelan a avut 17 puncte pentru CSU Sibiu.

Josh Bostic a rămas în afara listei de 12 pentru acest meci. CSM-ul are șapte jucători străini sub contract, Donatas Tarolis revenind în teren după ce a absentat la primele partide din semifinale.