CSM CSU Oradea s-a calificat în playoff-ul LNBM 2023

CSM CSU Oradea a obținut calificarea în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Roș-albaștrii au trecut de Rapid București, scor 88-71, într-o partidă restantă, desfășurată miercuri (08.03).

Acesta a fost cel de-al 17-lea succes consecutiv în campionat pentru echipa antrenată de Cristian Achim. CSM-ul ajunge la 10-1 în TOP 10 și împarte prima poziție a clasamentului la zi cu U-BT Cluj-Napoca.

Cu șapte etape rămase de disputat, CSM CSU Oradea nu poate să încheie sezonul regulat mai jos de locul 8. La ora actuală echipele situate pe locurile 9 și 10, în speță SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, respectiv CSM Athletic Constanța. Ambele au 3-8 la general.

Așadar, Timișoara și Constanța sunt la șapte meciuri în urma formației din Oradea. Cu exact șapte etape rămase de disputat și ținând cont de faptul că CSM-ul are avantaj în caz de egalitate în fața ambelor echipe, devine cert că din punct de vedere matematic formația de pe Crișul Repede are asigurată prezența în playoff-ul campionatului.

Este cea de-a 12-a calificare consecutivă și a 13-a din istorie în playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin pentru CSM CSU Oradea. Aici nu este pus la socoteală sezonul competițional 2019/20, suspendat în faza a 2-a din sezonul regulat, din cauza declanșării pandemiei COVID-19.

Până la startul fazelor superioare ale LNBM, CSM CSU Oradea mai are de disputat, așadar, șapte partide. Fiecare cu importanță în condițiile în care lupta pentru poziții este acerbă, iar o clasară cât mai înaltă în sezonul regulat poate asigura mai multe meciuri pe teren propriu în playoff-ul competiției.

Foto: Roby Boros