CSM CSU Oradea s-a calificat la Final Four-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea a avansat la turneul final al FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Roș-albaștrii au izbutit această performanță istorică printr-o prestație colosală împotriva lui Una Hotels Reggio Emilia. Rezultatul final al partidei găzduite la Arena Antonio Alexe a fost de 71-64.

Partida a demarat cu Watson, Holt, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au început mai bine și au găsit soluții de a construi un avantaj important pe tabela de marcaj, după mai multe reușite de pe semicerc, senate Zekovic, Holt, Markovic și Nicolescu. Oradea a reușit să se desprindă la un maxim de nouă puncte, însă Petteri Koponen – jucător cu bogată experiență la nivel de Euroligă – a găsit ținta de două ori de la mare distanță pentru a strânge la 21-18 după zece minute de joc.

Secvența a 2-a a fost echilibrată. CSM-ul a intrat în rotație și a utilizat diferite formule de joc. Orădenii au reușit să se ridice la nivelul adversarului din punct de vedere al nivelului de angajament în spațiul de trei secunde, menținându-se în avantaj pe tabela de marcaj pe tot parcursul acestei perioade de joc. Reggio Emilia a marcat ultimul coș al reprizei, iar Oradea a ratat ultima posesie, inclusiv după recuperare ofensivă. La jumătatea confruntării scorul era de 37-34 în favoarea gazdelor.

Oradea a reușit un sfert al 3-lea impresionant din punct de vedere defensiv. Colectiv și individual, bihorenii au avut o prestație remarcabilă în faza de apărare, reușind să limiteze sau chiar să anihileze jucătorii formației italiene și au construit un avantaj de peste zece lungimi, însă Reggio Emilia a reacționat de mai multe ori și s-a apropiat pe tabela de marcaj.

Garlon Green a reușit un slam dunk devastator, iar apoi a găsit ținta de pe semicerc într-un moment foarte important. Jocul CSM-ului a fost de multe ori la limita timpului de atac, însă Stephen Holt a ajutat la rândul său cu o aruncare de la mare distanță pe sirenă dintr-o poziția imposibilă, pentru ca apoi Green să toarne plumb în picioarele echipei adverse cu încă o reușită într-un moment important. Finalul a fost controlat de CSM, echipă ce scrie un nou capitol de istorie pentru baschetul orădean și românesc.

Garlon Green a totalizat 15 puncte, 4 recuperări, Stephen Holt a adăugat 12 puncte, iar Dragan Zekovic a încheiat cu 11 puncte pentru învingători. De notat că Arturas Valeika a terminat meciul cu 23 la +/- în 27 minute de joc. În replică, Brandon Taylor a avut 16 puncte, Frank Elegar a adăugat 12 puncte, 6 recuperări, iar Petteri Koponen a încheiat cu 11 puncte pentru Reggio Emilia.

CSM CSU Oradea câștigă turneul pe care l-a organizat și se califică la Final Four-ul FIBA Europe Cup după ce a obținut calificarea în playoff în ultima clipă.

Foto: Cătălin Soare / FIBA.basketball

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *