CSM CSU Oradea se califică în semifinalele Cupei României la baschet masculin – ediția 2020/21

CSM CSU Oradea s-a calificat în semifinalele Cupei României la baschet masculin pentru a 8-a oară în istorie. Roș-albaștrii au depășit SCM Timișoara în ultimul meci al zilei de sâmbătă (06.03), la BT Arena din Cluj-Napoca. Rezultatul final a fost de 79-76.

Partida a început cu Watson, Holte, Fometescu, Zekovic și Valeika. Jocul a demarat favorabil echipei bănățene. Aceasta s-a instalat la conducere și a reușit să construiască un avantaj de mai multe posesii având o circulație bună la minge, inspirație la finalizare, dar și prezență la recuperare. CSM-ul nu a reușit să lege acțiunile de joc inspirate, dar a încercat să joace un baschet colectiv în ambele faze ale jocului. Cu toate acestea, echipa lui Cristian Achim a alergat după adversar pe tot parcursul primului act, încheiat cu scorul de 17-26.

Jocul de apărare al CSM-ului s-a îmbunătățit substanțial în sfertul al 2-lea. Acesta a fost posibil prin prisma efortului, dar și a ajustărilor de natură tactică. Intrarea în rotație a ajutat Oradea din punct de vedere al intensității. Stephen Holt a fost precis la finalizare, având zece puncte marcate fără aruncare ratată la jumătatea partidei. Oradea a venit la conducere cu o reușită a americanului. Timișoara a marcat ultimul coș al reprizei și a ratat ultima aruncare a acestei perioade de joc. La jumătatea confruntării scorul era de 37-36 în favoarea CSM CSU Oradea.

Repriza secundă a început cu desprinderea echipei orădene. Întâî Fometescu a marcat pe pătrundere și apoi din spatele semicercului, după care Holt a punctat din colț, iar Markovic a izbutit intercepția și a marcat pe contraatac pentru a desprinda CSM-ul la opt puncte în minutul 24. Oradea a mărit avantajul la 12 lungimi, dar oponentul a reacționat și s-a apropiat la două posesii în ultimul minut din sfertul al 3-lea. Dragan Zekovic a marcat un coș de trei puncte și a dus scorul la 63-55 cu zece minute înainte de final.

Sfertul decisiv a demarat cu un nou reviriment al Timișoarei, echipă ce a strâns la 65-60, după două minute de joc, moment în care Cristian Achim a cerut timp de odihnă. Jocul a continuat în favoarea bănățenilor, Dragoste marcând de două ori de la mare distanță pentru a strânge situația la un singur punct, după care Mijajlovic le-a adus alb-violeților conducerea. Echipele s-au succedat la conducere, Zekovic reușind un coș de trei puncte, după care Markovic a finalizat un pick and roll cu Watson pentru a mări avantajul CSM-ului la două posesii. Timișoara a stabilit scotul ginal de pe semicerc.

Stephen Holt a totalizat 18 puncte, Giordan Watson a reușit 12 puncte, 5 pase decisive, Dragan Zekovic a încheiat cu 11 puncte, Nikola MArkovic a încheiat cu 10 puncte, 5 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Alex Olah a totalizat 19 puncte.

În semifinale, CSM CSU Oradea se duelează cu U-BT Cluj-Napoca, gazda turneului final și deținătoarea trofeului. Va fi o re-editare a finalelor de cupă din 2016, 2018 și 2020. Partida se dispută duminică (07.03), cu începere de la ora 21:00, fiind transmisă în direct la DigiSport, LookSport și FRB TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *