CSM CSU Oradea se deplasează în Polonia pentru primul joc cu Trefl Sopot

CSM CSU Oradea se duelează cu Trefl Sopot, din Polonia, în următoarele două partide. Acestea sunt programate pe 5 Februarie, la Sopot, respectiv pe 9 Februarie, la Oradea. Ambele partide demarează la ora 19:00.

Jocurile contează pentru etapele 3 și 6 din Grupa K în FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Acestea vor fi ultimele două pentru polonezi în această fază a competiției, însă CSM CSU Oradea va mai avea de disputat un joc pe data de 18 Februarie, pe teren propriu. Adversar va fi atunci Sporting CP Lisabona.

Formația orădeană încearcă să revină pe linia rezultatelor pozitive. Roș-albaștrii au pierdut ultimele două meciuri și trei din ultimele patru disputate, însă au motive să fie optimiști în ceea ce privește schimbarea în bine din punct de vedere al jocului etalat după ultimul joc susținut. Acesta a fost pierdut pe sirenă în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca, din 29 Ianuarie 2022.

În schimb, Sopot a cedat la mijlocul acestei săptămâni pe teren propriu în FIBA Europe Cup și are o serie de două eșecuri. Polonezii au fost învinși în aceste jocuri de Sporting CP, la Lisabona, respectiv de Benfica, în Polonia. Trefl încearcă să reacționeze după ce a fost afectată de COVID-19, lucru ce a condus la amânarea meciului cu CSM CSU Oradea inițial programat pentru 12 Ianuarie anul curent.

Formația antrenată de Cristian Achim are un bilanț general de 2-1 în Grupa K. Roș-albaștrii mai au trei meciuri de disputat și au nevoie de două victorii pentru a nu depinde de jocul rezultatelor din grupă în cursa pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. În schimb, Trefl Sopot are 1-3 la general și se mai poate califica, dar trebuie să învingă Oradea de două ori pentru a avansa în fazele eliminatorii ale competiției.

CSM CSU Oradea se deplasează în formulă completă la Sopot. Antrenorul Cristian Achim va trebui să aleagă din nou ce jucător străi va rămâne în afara listei pentru acest joc. De cealaltă parte, Trefl Sopot a resimțit absența a trei jucători în meciul cu Benfica, dedfășurat miercuri (02.02). Este vorba despre americanii Darrin Dorsey (fundaș) și Darious Moten (extremă de forță), respectiv polonezul Pawel Leonczyk (extremă de forță). De altfel, din cauza unei rotații subțiate semnificativ, Trefl Sopot a avut cinci jucători cu peste 30 minute de joc la amintitul meci.

Șase jucători aflați actualmente în lotul lui CSM CSU Oradea au evoluat în trecut în Polonia. Martynas Paliukenas și Nikola Markovic au jucat inclusiv pentru Trefl Sopot. Ceilalți au activat pentru alte echipe, fiind vorba despre Mark Ogden, Kris Richard, Garlon Green și Stephen Holt.

Istoricul confruntărilor directe cu echipele din Polonia este nefavorabil echipei orădene. Aceasta s-a duelat cu BMStal Ostrow în semifinalele FIBA Europe Cup din sezonul precedent și de două ori cu Legia Varșovia în actuala ediție a aceleiași competiții. Toate cele trei partide au fost pierdute de CSM CSU Oradea.

Partida dintre Trefl Sopot și CSM CSU Oradea, programată sâmbătă (05.02), la Ergo Arena, demarează cu începere de la ora 19:00. Jocul poate fi urmărit în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.