CSM CSU Oradea se deplasează în Turcia pentru turneul FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se deplasează la Istanbul, Turcia, acolo unde va participa la prima fază a FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Evenimentul se va desfășura pe parcursul următoarei săptămâni, cu participarea a patru echipe.

Besiktas Istanbul a cerut și obținut dreptul de organizare al Grupei D. Alături de formația gazdă, primul oponent al CSM-ului în actuala campanie continentală, la evenimentul din Turcia mai participă BC Balkan Botevgrad și BC CSU Sibiu.

Roș-albaștrii au efectuat un nou test COVID-19 la o zi după terminarea turneului 6 din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Rezultatele sunt favorabile, astfel încât delegația orădeană se poate deplasa în Turcia în formulă completă. Dincolo de aspectul epidemiologic, există și alte îngrijorări la nivelul lotului de jucători. S-au consemnat câteva efecte după turneul recent disputat, unii jucători resimțindu-se din punct de vedere fizic. Chiar și așa se vor depune toate eforturile ca CSM CSU Oradea să efectueze deplasarea în formulă completă.

Specific competiției, Giordan Watson este considerat jucător străin, dar potrivit regulamentului în vigoare pe foaia de arbitraj pot fi înregistrați șapte jucători străini dacă există și cinci autohtoni înscriși. În cazul în care din orice motiv echipa nu va putea alinia cinci autohtoni, atunci numărul de străini acceptați este de șase sau cinci, în funcție de numărul de jucători autohtoni disponibili.

Important de subliniat este faptul că deplasarea echipei orădene se va face duminică (24.01), iar luni (25.01) va fi efectuat un nou test COVID-19, chiar la hotelul în care grupările participante vor fi cazate. Dacă rezultatele sunt negative pentru toți componenții echipei, atunci aceasta va beneficia de posibilitatea de a se antrena și desfășura activități precum ședințe tehnice, respectiv să servească masa în restaurantul hotelului. În caz contrar, dacă se consemnează un caz pozitiv, atunci acesta va fi izolat, iar întreaga delegație va fi restricționată, toți urmând să fie consemnați în camerele de hotel cel puțin până la retestare.

Programul echipei orădene în cadrul turneului de la Istanbul este următorul:

  • Marți (26.01), vs Besiktas Istanbul – ora 17:00
  • Joi (28.01), vs BC Balkan Botevgrad – ora 14:00
  • Vineri (29.01), vs BC CSU Sibiu – ora 14:00

Toate meciurile sunt transmise în direct pe canalul YouTube FIBA.

Primele două clasate și posibil locul 3 (cele mai bune patru din totalul de șase locuri 3) se califică în faza următoare a competiției.

Întoarcerea delegației orădene este programată pentru sâmbătă (30.01).

Foto: Roby Boros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *