CSM CSU Oradea se deplasează la București pentru jocul cu Laguna

CSM CSU Oradea se deplasează la București pentru primul din seria de trei meciuri consecutive pe care echipa le are programate departe de propria casă. Roș-albaștrii se duelează cu BC Laguna București în cadrul etapei a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23.

Jocul se desfășoară miercuri (07.12), ora 17:00, la Arena de Baschet din capitala țării. Face parte din programul Conferinței B și va fi transmis în direct pe canalul YouTube FRB TV.

Formația antrenată de Cristian Achim are o serie activă de 10 victorii. Jumătate dintre acestea s-au consemnat în competiția internă. De altfel, CSM-ul nu a mai pierdut din 16 Octombrie, atunci când a cedat la Timișoara, în cadrul etapei a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale.

De cealaltă parte, Laguna București se situează pe ultimul loc al conferinței. Formația din capitala României a pierdut cele șapte partide oficiale disputate în actualul sezon competițional.

Laguna tocmai a numit noul antrenor. Acesta este sârbul Milan Minic, o legendă a antrenoratului în baschetul ex-iugoslav. El a colaborat cu celebrități precum Zeljko Obradovic, Dusan Ivkovic sau Svetislav Pesic, fiindu-le asistent și un colaborator de nădejde atât la echipele naționale ale Iugoslaviei și Serbiei, cât și la echipele de club pe care aceștia le-au antrenat. Venirea lui Minic în România reprezintă un plus de imagine important și dă speranțe că experiența și cunoștințele acestui tehnician vor putea inspira colectivul de antrenori ce lucrează în cadrul academiei Laguna București.

Pe de altă parte, adversarul CSM-ului din ultima etapă a turului are în componență șase jucători străini aflați majoritatea la prima experiență în România, respectiv o serie de baschetbaliști autohtoni care au evoluat de-a lungul timpului la grupări din primul eșalon. Aici se remarcă Radu Paliciuc, Bogdan Stăncuț. Cristi Mâinea, Wilhelm Brosser sau Vasile Odagiu.

CSM CSU Oradea pornește cu prima șansă în această confruntare, dar trebuie să trateze jocul cu seriozitate și cu respectul cuvenit adversarului. Roș-albaștrii continuă cursa pentru calificarea în faza a 2-a in Liga Națională, dar fără îndoială sunt cu gândul la jocurile din FIBA Europe Cup, competiție a cărei fază superioară demarează în decurs de o săptămână.

Delegația orădeană la București este lipsită de căpitanul Bobe Nicolescu. Acesta se confruntă cu o răceală puternică.