CSM CSU Oradea se deplasează la Cluj-Napoca pentru Meciul 6 al finalei LNBM 2023

CSM CSU Oradea se deplasează la Cluj-Napoca pentru Meciul 6 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Acesta are loc duminică (28.05), ora 18:00, la BT Arena. Confruntarea cu U-BT din localitate va fi transmisă în direct la DigiSport, PrimaSport 4 și pe FRB TV (YouTube).

După ce au învins în primele două meciuri ale finalei la Oradea Arena, roș-albaștrii au cedat de două ori la BT Arena. Seria s-a întors pe Crișul Repede, Meciul 5 fiind adjudecat de U-BT, în cel mai dezechilibrat duel de până acum în actualul sezon între aceste echipe.

În aceste condiții, următorul duel devine decisiv pentru CSM CSU Oradea. Finala se joacă după sistemul cel mai bun din șapte meciuri, iar formația din Cluj-Napoca este la o singură victorie de cel de-al 3-lea titlu național consecutiv.

Apărarea clujeană a pus în mare dificultate echipa antrenată de Cristian Achim. Într-o măsură semnificativă, la Meciul 5 a contat și faptul că CSM-ul a irosit mai multe situații favorabile, adică aruncări necontestate de defensiva adversă din poziții favorabile, executate de jucători care de obicei punctează din astfel de situații.

Roș-albaștrii vor încerca să reacționeze după ce au înregistrat trei înfrângeri în succesiune. Ei au nevoie de victorie pentru a trimite finala în joc decisiv. De cealaltă parte, nivelul de încredere al sportivilor de la U-BT este la cote înalte după ce au revenit de la 0-2 la general și au obținut o victorie în fieful oponentului.

Un grup numeros de susținători orădeni va fi prezent la BT Arena și cu această ocazie. Se anunță o sală arhiplină pentru a 6-a oară din tot atâtea întâlniri.

În cazul în care va fi necesar, Meciul 7 este programat pentru miercuri (31.05), ora 19:00, la Oradea Arena.