CSM CSU Oradea se deplasează la Cluj-Napoca pentru meciul decisiv al finalei LNBM 2021

CSM CSU Oradea se deplasează la Cluj-Napoca pentru Meciul 5 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Acesta este programat duminică (20.06), ora 20:00, la BT Arena. Partida este transmisă în direct la DigiSport, LookSport și pe FRB TV (YouTube).

U-BT Cluj-Napoca beneficiază de avantajul terenului propriu în partida decisivă a finalei. Echipa de pe Someș a terminat faza regulată pe primul loc, devansând pe CSM CSU Oradea în această ierarhie.

Primele două partide desfășurate la Cluj au revenit gazdelor. U-BT a repurtat victorii clare, desprinzându-se decisiv în repriza secundă de fiecare dată. Seria s-a mutat la Oradea, unde rolurile s-au inversat. CSM-ul a avut inițiativa în ambele partide disputate în fața propriilor suporteri și a repurtat tot atâtea victorii.

Ținând cont de modul în care s-au desfășurat meciurile de până acum este limpede că pentru CSM CSU Oradea este extrem de important jocul defensiv. Un număr mai mic de puncte marcate reprezintă șanse mai mare de victorie pentru roș-albaștri. Se anunță o misiune dificilă în acest sens.

CSM CSU Oradea a fost lipsită la ultimele două partide de Dragan Zekovic, accidentat la un deget de la mână. El va efectua deplasarea la Cluj, staff-ul medical depunând eforturi pentru a-l recupera pe Zeko pentru jocul decisiv. Prezența sa pe parchet la Meciul 5 este incertă.

De cealaltă parte, U-BT Cluj-Napoca a fost lipsită în playoff de croatul Karlo Zganec. Acesta nu va fi disponibil nici la ultimul meci al sezonului. Nandor Kuti a absentat în Meciurile 3 și 4, prezența sa pe parchet la Meciul 5 fiind incertă.

Echipa va fi susținută de un număr important de suporteri. Până la ora publicării acestui text s-au înscris o sută de orădeni dornici să fie prezenți la partida decisivă a finalei de campionat. Lista se va închide duminică (20.06), la ora 12:00. Amănunte AICI.

Foto: Roby Boros