CSM CSU Oradea se deplasează la Constanța pentru următorul meci din campionat

CSM CSU Oradea începe o perioadă aglomerată de meciuri programate în deplasare. Roș-albaștrii o efectuează pe prima dintr-o serie de cinci în următoarele trei săptămâni cu un joc la Constanța, contând pentru etapa a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Adversar este CSM din localitate.

Partida are loc sâmbătă (21.10), ora 18:00, la Sala Sporturilor din Constanța. Va fi prima vizită la malul Mării Negre pentru roș-albaștri după turneul final de Cupa României susținut în luna Februarie anul curent.

Învinsă pe teren propriu la limită, după un meci aprig disputat cu Patrioti Levice în prima rundă din sezonul regulat FIBA Europe Cup, formația antrenată de Cristian Achim va încerca să se redreseze în competiția internă. CSM-ul are un adversar incomod, care a înregistrat progrese semnificative pe parcursul ultimilor ani. Cel mai elocvent exemplu este prezența constănțenilor în semifinalele amintitei Cupe a României pe care aceștia au găzduit-o la începutul acestui an calendaristic.

Spre deosebire de sezonul anterior, Constanța are un nou antrenor în persoana lui Dan Fleșeriu. Lotul de jucători cuprinde câteva noutăți importante precum Rolland Torok și Dragoș Diculescu, componenți de bază ai primei reprezentative a României. De asemenea, efectivul de jucători străini s-a schimbat semnificativ, singurul rămas din sezonul anterior fiind lituanianul Vytenis Cizauskas.

CSM CSU Oradea are 2-1 în Liga Națională și va încerca să obțină cea de-a 3-a victorie consecutivă în competiție. De cealaltă parte, CSM Constanța vine după primul eșec în actuala ediție de campionat, înregistrată la Vâlcea. Echipa de pe litoral are 3-1 la general.

Roș-albaștrii se deplasează în formulă completă la Constanța. Donatas Tarolis și Tudor Gheorghe au efectuat primul antrenament cu adversitate după mult timp și ei vor fi prezenți pe foaia de joc la confruntarea cu CSM-ul din localitate. Fără îndoială ei nu se află la capacitate maximă și indiscutabil nu se poate discuta de formă sportivă în cazul celor doi însă primul pas a fost făcut și anume echipa va evolua pentru prima dată după turneul de calificare din Cupa României în efectiv complet.

CSM Constanța s-a confruntat pe parcursul ultimelor jocuri la rândul său cu accidentări. Andrei Oprean și Dragoș Diculescu au absentat din cauza unor probleme medicale în jocul anterior. Rămâne de văzut dacă aceștia vor fi apți pentru jocul cu CSM CSU Oradea.

Foto: Roby Boros