CSM CSU Oradea se deplasează la Craiova pentru cel de-al 2-lea joc în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea se deplasează la Craiova pentru următorul meci din Liga Națională – ediția 2023/24. Confruntarea cu SCM U din localitate contează pentru etapa a 3-a din Conferința B și are loc miercuri (11.10), ora 17:30, la Sala Polivalentă din localitatea doljeană.

Roș-albaștrii susțin cel de-al 2-lea meci din actuala ediție de campionat. Ei au stat în prima etapă și au cedat pe teren propriu în partida cu BC CSU Sibiu din runda a 2-a. Așadar, Oradea are 0-1 la general.

De cealaltă parte, formația din Craiova se află la primul joc în actuala stagiune. Oltenii și-au amânat primele două partide datorită prezenței lui George Blaj-Voinescu la loturile naționale 3×3 ale României. Așadar, SCM U Craiova nu a mai disputat un meci oficial de la turneul de Cupa României, desfășurat la mijlocul lunii Septembrie.

Dat fiind acest fapt, informațiile referitor la oponent sunt puține. Mai ales prin prisma faptul că alb-albaștrii au schimbat aproape din temelii lotul de jucători, iar disponibilitatea lui Giordan Watson este necunoscută, el ratând ultimele luni ale sezonului precedent din cauza unei accidentări. Fostul jucător al CSM-ului a absentat la turneul de cupă de luna trecută și este neclar dacă va evolua în confruntarea de miercuri.

CSM CSU Oradea va încerca să reacționeze după colapsul din repriza secundă a meciului anterior. În continuare lotul de jucători este incomplet. Donatas Tarolis, Kris Richard și Raul Mureșan nu au efectuat deplasarea la Craiova, astfel încât se anunță o nouă misiune dificilă, în condițiile unui efectiv redus și implicit a unei rotații de bază afectate de această situație. Tarolis este în recuperare după accidentarea suferită la cot, iar Richard și Mureșan sunt ținuți la pat de răceli puternice.

În sezonul precedent, CSM CSU Oradea s-a impus de două ori în confruntările cu SCM U Craiova.

Jocul poate fi urmărit în transmisiune directă pe DigiSport, PrimaSport (TV), respectiv FRB TV – YouTube (internet).