CSM CSU Oradea se deplasează la Ploiești pentru startul oficial în sezonul competițional 2022/23

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea se pregătește pentru startul oficial al sezonului competițional 2022/23. Roș-albaștrii au intrat în linie dreaptă și așteaptă primele provocări oficiale, ce vor avea loc la Sala Olimpia din Ploiești, pe 1 și 2 Octombrie anul curent.

Formația pregătită de către Cristian Achim și Radovan Markovic stă în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale, întrucât face parte dintr-o grupă cu număr impar de echipe. Rândul CSM-ului să stea în prima fază a campionatului este în etapele 1 și 10.

Prin urmare, debutul în noua stagiune pentru CSM CSU Oradea se dă în cadrul turneului preliminar de Cupa României. Roș-albaștrii se deplasează la Ploiești, acolo unde fac parte din Grupa A, alături de CSM Petrolul din localitate și FC Argeș Pitești.

Programul turneului este următorul:

– Sâmbătă (01.10), ora 18:00, CSM Petrolul Ploiești vs CSM CSU Oradea – FRB TV (YouTube)
– Duminică (02.10), ora 17:00, CSM CSU Oradea vs FC Argeș Pitești – în direct la DigiSport și Prima Sport
– Luni (03.10), ora 19:00, FC Argeș Pitești vs CSM Petrolul Ploiești – FRB TV (YouTube)

Componența celorlalte grupe:

Grupa B, la Constanța – SCM U Craiova, Laguna București, CSM Constanța
Grupa C, la București – U-BT Cluj-Napoca, Steaua București, Dinamo București
Grupa D, la Voluntari – CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSO Voluntari, CSM Tîrgu Mureș
Grupa E, la Mediaș – BC CSU Sibiu, CSM Târgu Jiu, SCM Ohma Timișoara
Grupa F, la București – Rapid București, CSM Focșani, CSM Galați

Prima clasată în fiecare grupă se califică la turneul final, de tip Final 8, ce va avea loc în luna Februarie 2023. Cele mai bune două locuri 2 vor completa efectivul echipelor calificate pentru turneul final.

Regulamentul specific al Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23 prevede utilizarea în permanență a cel puțin doi jucători autohtoni. Unul dintre aceștia trebuie să fie U23, adică născut după 1 Ianuarie 2000. Pe lista de 12 pot fi înregistrați cel mult șase jucători străini.