CSM CSU Oradea se deplasează la Ploiești

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea se deplasează la Ploiești, acolo unde are programat următorul meci din Liga Națională. Adversar este CSM Petrolul din localitate. Acest joc contează pentru etapa a 25-a din sezonul regulat al ediției 2021/22.

Roș-albaștrii au învins în precedenta apariție pe CSM Focșani, scor 89-63. CSM-ul are un bilanț general de 15-6 cu care se poziționează pe locul al 4-lea în clasamentul la zi. Bihorenii au oprit astfel o serie de trei înfrângeri în partidele oficiale.

În schimb, CSM Petrolul Ploiești a repurtat un succes important pe terenul lui SCM U Craiova, reușind să revină de la un deficit de 13 puncte, consemnat la jumătatea acelei confruntări. Prahovenii au 11-11 la general și ocupă locul 10, însă au mai puține meciuri disputate decât cele două formații care îi devansează în clasament.

Se anunță o partidă dificilă, în fieful unei nou promovate ce își dorește să avanseze în playoff de la primul sezon în Liga Națională. Echipa antrenată de Mihai Popa și Ionuț Ivan mizează pe un nucleu ce cuprinde șase jucători străini, dar și câțiva baschetbaliști autohtoni cu experiență în primul eșalon al României.

Prahovenii au un moral excelent după ce au repurtat un succes foarte important în deplasare. CSM Petrolul are o medie de peste 81 puncte marcate pe meci și a câștigat șapte din ultimele zece meciuri disputate. Galben-albaștrii au o serie de trei victorii în LNBM.

Roș-albaștrii se confruntă cu mai multe probleme de efectiv. Dovis Bickauskis și Martynas Paliukenas sunt accidentați. Probleme medicale întâmpină și alți jucători, lucrându-se pentru recuperarea acestora până la ora meciului.

În tur, la Oradea, CSM CSU s-a impus cu scorul de 100-73. De notat însă faptul că prahovenii au fost lipsiți de doi jucători importanți la acea partidă.

Partida se va desfășura miercuri (23.03), ora 17:00, la Sala Olimpia din Ploiești, fiind transmisă în direct pe DigiSport și LookSport.