CSM CSU Oradea se deplasează la Sibiu, acolo unde continuă semifinala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23

CSM CSU Oradea continuă seria cu BC CSU Sibiu, contând pentru semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – edița 2022/23. Seria se mută la Sala Transilvania din Sibiu, acolo unde este programat Meciul 3, precum și eventualul Meci 4.

Scorul general este de 2-0 în favoarea roș-albaștrilor. Aceștia și-au apărat terenul propriu impunându-se cu scorul de 94-61 în Meciul 1, respectiv 93-67 în Meciul 2. Ambele s-au desfășurat la Oradea Arena.

Formața antrenată de Cristian Achim a controlat în totalitate primul meci, dar a avut parte de rezistență în cel de-al 2-lea. Formația din Sibiu a cules 9 recuperări ofensive în primul sfert și a condus pe tabela de marcaj, fiind aproape pe tabela de marcaj pe tot parcureul primei jumătăți în cea de-a 2-a întâlnire.

Lucrurile se schimbă, CSU Sibiu fiind gazdă la Meciul 3. Este cunoscut faptul că Sala Transilvania este unul dintre cele mai dificile locuri pentru o echipă oaspete în baschetul românesc. Formația antrenată de Tomas Rinkevicius a arătat un nivel de voință și de combativitate remarcabile chiar dacă are o rotație scurtă și afectată de accidentări. În condițiile în care va juca pe teren propriu este de așteptat ca sibienii atingă un nou nivel maxim de angajament.

Delegația CSM Oradea va fi completă, roș-albaștrii deplasându-se la Sibiu cu 13 jucători, incluzându-l pe Donatas Tarolis, cel care a absentat la primele două partide. O decizie în ceea ce privește formula de joc pentru Meciul 3 va fi luată în ziua partidei.

BC CSU Sibiu a fost lipsită la primele două meciuri de serviciile lui Roberts Blumbergs – principalul marcator al echipei, respectiv Rareș Uță – titularul poziției 5 în formație galben-albastră. Rămâne de văzut dacă aceștia vor fi recuperați până la ora Meciului 3.

Sectorul rezervat suporterilor oaspeți va fi plin, suporterii CSM-ului urmând să participe la duelul următor.

Meciul 3 are loc joi (04.05), ora 19:00. Partida este transmisă în direct pe DigiSport, PrimaSport și pe FRB TV (YouTube).

Foto: Roby Boros