CSM CSU Oradea se deplasează la Sibiu

CSM CSU Oradea continuă seria cu câte două meciuri pe săptămână. Formația roș-albastră va evolua pe 19 și 22 Aprilie anul curent, în două partide restante din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22.

Marți (19.04), cu începere de la ora 17:00, la Sala Transilvania, BC CSU Sibiu primește vizita echipei orădene. Meciul contează pentru etapa a 19-a din sezonul regulat și a fost amânat în luna Februarie la solicitatea clubului orădean, întrucât exact la data programării inițiale a acestui meci s-a putut disputa restanța cu Trefl Sopot, din Polonia, în FIBA Europe Cup.

Formația din Sibiu luptă pentru ocuparea unei clasări cât mai bune la încheierea sezonului regulat. Elevii lui Miguel Angel Hoyo au avut o serie de rezultate remarcabile, cu precădere pe teren propriu, în returul campionatului. Galben-albaștrii au asigurat locul în playoff, dar își doresc o clasare mai bună în încercarea de a câștiga în sferturile de finală ale Ligii Naționale, care se vor juca pe sistemul cel mai bun din trei partide.

În schimb, CSM CSU Oradea are nevoie de rezultate pozitive până la încheierea sezonului regulat pentru a încerca să urce pe podium. Roș-albaștrii și-au asigurat avantajul terenului propriu în primul tur al playoff-ului, iar acum următorul obiectiv este clasarea pe o poziție cât mai înaltă posibil. Inclusiv locul 2 este accesibil din punct de vedere matematic, dar după ce FC Argeș Pitești a cedat pe teren propriu, șansele de a urca pe locul 3 au crescut, însă lucrurile rămân foarte clare pentru acest lucru: victorii pe linie pentru a nu depinde de alte rezultate.

Strahinja Jovanovic nu va avea drept de joc la Sibiu. În schimb, este încă neclar dacă Dovis Bickauskis va putea să joace în condițiile în care se află într-o stare avansată a programului de recuperare ca urmare a accidentării suferite în Danemarca și care a recedivat la Ploiești. Ceilalți jucători sunt disponibil. De cealaltă parte, Olaf Schaftenaar nu are drept de joc.

Meciul de la Sibiu se joacă marți (19.04), cu începere de la ora 17:00, fiind transmis în direct la DigiSport și PrimaSport (fostul LookSport), respectiv pe FRB TV (YouTube).

Ulterior, mai exact vineri (22.04), cu începere de la ora 19:15, CSM CSU Oradea primește vizita lui BC Athletic Constanța într-o altă partidă restantă din LNBM. Acest meci se va desfășura la Arena Antonio Alexe, fiind televizat. Bilete se vor comercializa pe Eventbook.ro.