CSM CSU Oradea se deplasează la Timișoara pentru următorul meci din Liga Națională de baschet masculin

CSM CSU Oradea se deplasează la Timișoara pentru următorul meci oficial. Roș-albaștrii întâlnesc SCM Ohma din localitate, jocul contând pentru etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23.

Partida are loc duminică (16.10), cu începere de la ora 18:00 și se desfășoară la Sala Sporturilor Constantin Jude. Meciul nu va fi televizat, dar este disponibil în transmisiune directă pe canalul YouTube FRB TV.

Se anunță o provocare interesantă și atractivă. CSM CSU Oradea întâlnește o echipă neînvinsă în debutul acestui sezon competițional. Antrenată de către Dragan Petricevic, echipa de pe Bega are deja șapte partide oficiale disputate, incluzând trei în Alpe Adria Cup, două în Cupa României și două în Liga Națională.

CSM-ul încearcă să reacționeze după primul eșec stagional, suferit la mijlocul acestei săptămâni la Cholet – în fieful undei echipe cu buget cifrat la șase milioane euro și ce are în componență jucători de certă valoare, atât ca experiență de joc, cât și ca potențial actual. Totodată, orădenii întâlnesc o echipă în formă sportivă excelentă și cu un moral foarte bun după atâtea victorii înlănțuite.

SCM Ohma Timișoara este o echipă experimentată, care în acest sezon a îmbinat sportivii familiarizați cu acest loc și jucătorii aflați la prima experiență în România. Leii din Banat folosesc o rotație de zece jucători ce include cinci jucători străini, respectiv cinci autohtoni.

Jocul organizat, circulația mingii și apărarea colectivă, adică elemente specifice baschetului sârbesc, sunt principalele arme ale Timișoarei. De altfel, această grupare are în componență patru jucători ex-iugoslavi, incluzând doi la pozițiile 1 și 5. Fără îndoială, alb-violeții au și jucători capabili să rezolve situații în relația unu la unu.

CSM CSU Oradea va conta pe toți jucătorii din rotația de bază pentru meciul din Banat. Roș-albaștrii ar putea fi susținuți de un grup de suporteri veniți de acasă, aportul acestora fiid mai important ca oricând cu ocazia acestei confruntări.

Amintim că Liga Națională are un nou sistem de desfășurare și un nou regulament. Astfel, în sezonul 2022/23, prima fază a campionatului cuprinde două grupe de câte nouă echipe, fiecare participantă având câte 16 meciuri asigurate în această fază. Primele cinci avansează în grupa valorică principală. În schimb, noul regulament specific prevede utilizarea a cel puțin doi jucători autohtoni în primele două sferturi, respectiv a cel puțin unuia în sferturile 3 și 4.

Foto: Roby Boros