CSM CSU Oradea se deplasează la Voluntari pentru ultimul meci din sezonul regulat LNBM

CSM CSU Oradea se deplasează la Voluntari pentru ultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Meciul cu CSO din localitate are loc vineri (29.04), ora 17:45, la Sala Sporturilor Gabriela Szabo și este transmis în direct pe DigiSport 3.

Roș-albaștrii vor juca într-una dintre cele mai dificile arene din LNBM. Voluntari are 13 victorii din 14 partide disputate pe teren propriu în actuala ediție de campionat. De notat că ilfovenii au pierdut ultimul meci disputat pe teren propriu, scor 75-76, cu Steaua București, meci disputat pe 9 Aprilie.

Amintim că în luna Februarie anul curent, CSO Voluntari a câștigat pentru a 2-a oară consecutiv Cupa României. De altfel, specificul acelei competiții i-a surâs formației antrenate de către Sașa Ocokoljic, acesta având la dispoziție doi jucători U23 deja consacrați și doi jucători autohtoni cu mare experiență de joc.

CSM CSU Oradea s-a pregătit pe parcursul săptămânii premergătoare acestui meci în formulă completă. Nu mai există meciuri amânate, iar în prezent toți jucătorii sunt apți și participă la antrenamentele echipei. De altfel, antrenorul Cristian Achim va miza pe 13 jucători în această deplasare, urmând să aleagă jucătorul care rămâne în afara listei de 12 în ziua meciului.

De cealaltă parte, CSO Voluntari a jucat în ultima perioadă fără experimentatul Malcolm Lee. Americanul aflat la cel de-al 2-lea sezon consecutiv alături de ilfoveni s-a confruntat cu probleme medicale de-a lungul întregii stagiuni, având doar 15 apariții din totalul de 29 ale echipei în actuala ediție de campionat.

Meciul are o miză foarte clară pentru ambele protagoniste. CSM CSU Oradea se va clasa pe locul 2 la încheierea sezonului regulat în cazul în care învinge la cel puțin 14 puncte pe terenul ilfovenilor. Dacă se înregistrează aceeași diferență de puncte puncte precum în duelul direct din tur (adică 14 puncte), atunci departajarea se face pe baza coșaverajului general.

Dacă roș-albaștrii vor câștiga la o diferență mai mică, atunci CSM CSU Oradea va încheia sezonul regulat pe locul al 3-lea. În fine, dacă CSM CSU Oradea pierde la Voluntari, rezultat coroborat cu o victorie a lui FC Argeș Pitești pe terenul lui Rapid București, atunci bihorenii vor încheia sezonul regulat pe locul al 4-lea.

Amintim că în tur, la Oradea, CSO Voluntari s-a impus cu scorul de 82-68.