CSM CSU Oradea se deplasează miercuri (21.04) în Israel pentru participarea la F4-ul FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se deplasează la Tel-Aviv, pentru participarea la turneul final FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 în formulă completă. Delegația roș-albastră pleacă în Israel cu un lot de 14 jucători, în cursul zilei de miercuri (21.04).

Supuși unor seturi de teste amănunțite, incluzând analize de tip serologic și teste PCR pentru depistarea COVID-19, componenții delegației orădene au trecut cu brio peste toate provocările și urmează să fie supuși unui nou test PCR, similar oricărui cetățean ce ajunge în aceste vremuri pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv, în cursul serii de miercuri (21.04). În speranța că și acest test se va încheia favorabil tuturor componenților CSM CSU Oradea, roș-albaștrii vor încerca să se reprezinte pe ei înșiși, școlile de baschet în care au fost formați, CSM Oradea, municipiul Oradea și România, pe una dintre cele mai importante scene ale baschetului european la nivel de club.

Potrivit normelor legale în vigoare pe teritoriul Israelului, delegațiile sportive ce participă la competiții oficiale sunt exceptate de la carantină, însă acestea pot să părăsească hotelul exclusiv pentru participarea la antrenamente și meciuri. Orice încălcare va fi sancționată de către autorități cu dosar penal și amendă pecuniară.

FIBA a impus echipelor participante obligativitatea de a ajunge în bula epidemiologică de la Tel-Aviv în cursul zilei de miercuri (21.04). Apoi, agenda acestora este aglomerată. Sportivii și antrenorii vor avea ședințe foto în hotelul în care sunt cazați, iar antrenorii principali și căpitanii celor patru protagoniste vor fi intervievați de către echipajul FIBA Europe, după care joi (22.04) sunt programate antrenamentele oficiale, pentru ca vineri (23.04) să se dispute semifinalele competiției. Meciul pentru locul 3 și finala FIBA Europe Cup sunt programate pentru duminică (25.04).

Evenimentul se desfășoară în impresionanta Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv. Aceasta este cea mai veche sală destinată jocului de baschet din Europa. Este locul în care își dispută jocurile de pe teren propriu Maccabi Tel-Aviv, cea mai titrată grupare sportivă din Israel și una dintre cele mai de succes formațiuni sportive din istoris baschetului european.

Delegația CSM CSU Oradea pentru Final Four-ul FIBA Europe Cup îi cuprinde pe:

  • Fundași – Giordan Watson, Vlad Marinău, Aaron Broussard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Ramone Moore.
  • Extreme – Garlon Green, Bobe Nicolescu, Edward Petrescu, Enzo Vescan.
  • Pivoți – Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Nikola Markovic, Cătălin Baciu.
  • Staff-ul tehnic – Cristian Achim, Milan Mitrovic, Radovan Markovic, Marius Marinău.
  • Medical – Cristian Dan.
  • Administrativ – Șerban Sere.

Vineri (23.04), cu începere de la ora 18:00, CSM CSU Oradea întâlnește pe Arged BMSlam Stal Ostrow din Polonia. Partida va putea fi urmărită în transmisiune directă pe canalul YouTube FIBA – click AICI. În funcție de rezultatul acestei partide, duminică (25.04), CSM CSU Oradea va juca fie în meciul pentru locul 3, fie în finala competiției.