CSM CSU Oradea se desprinde în semifinala cu BCM U FC Argeș Pitești stabilind un record istoric de victorii consecutive

CSM CSU Oradea a stabilit un nou record absolut de victorii consecutive în Liga Națională de baschet masculin. Roș-albaștrii au obținut a 15-a victorie în succesiune și s-au desprins la 2-0 în seria cu BCM U FC Argeș Pitești, în semifinalele competiției.

Rezultatul final al partidei desfășurate joi (27.05) a fost de 79-59. Partida a fost controlată de amfitrioni, aceștia conducând aproape în permanență. Ei au avut un avantaj maxim de 21 puncte, dar au fost și câteva momente de presiune, când jocul formației din Pitești s-a ridicat la nivelul celui etalat de bihoreni.

Primul sfert a fost echilibrat, dar sub controlul gazdelor. Scorul la prima pauză a fost de 18-13. Jocul ofensiv al CSM-ului a funcționat mult mai bine în următoarea perioadă de joc, atunci câns s-a consemnat prima desprindere importantă. Piteștiul a revenit cu trei coșuri consecutive de la mare distanță, scorul la pauză fiind de 40-30.

Oradea a găsit soluții în apărare, limitând acțiunile argeșenilor în spațiul de trei secunde. De asemenea, apărarea la semicerc a funcționat foarte bine, lucru ce a ținut formația pregătită de către Tudor Costescu pentru a 2-a oară consecutiv la mai puțin de 60 puncte marcate.

Jocul colectiv în apărare, nivelul de intensitate, experiența și disponibilitatea la efort au fost elementele cheie ale victoriei orădene. De asemenea, o serie de reușite ofensive, rezultate de pe urma unor acțiuni individuale de mare efect au adus avantaje majore echipei pregătite de Cristian Achim.

Arturas Valeika a fost omul meciului. Lituanianul a avut impact în ambele faze ale jocului și a contribuit din punct de vedere statistic cu 12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac în 24 minute de joc. El a terminat cu 5/6 la aruncările din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă, având 23 la eficiență.

Cătălin Baciu a reușit 12 puncte, 3 recuperări, Stephen Holt a adăugat 11 puncte, Aaron Broussard a cochetat cu un triple-double având 11 puncte, 9 pase decisive și 8 recuperări, iar Giordan Watson și Dragan Zekovic au terminat cu câte 10 puncte fiecare. În replică, Tony Bishop a totalizat 13 puncte, iar Gary Talton a terminat cu 11 pentru BCM U FC Argeș Pitești.

Scorul general a devenit 2-0. Seria se mută la Pitești, Meciul 3 fiind programat pentru luni (31.05), ora 18:00. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport și LookSport (TV), respectiv pe FRB TV (YouTube).

Foto: Roby Boros