CSM CSU Oradea se duelează cu Bahcesehir Koleji, miercuri (30.10), ora 16:00, la Istanbul

CSM CSU Oradea susține primul meci în deplasare din grupele FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Roș-albaștrii se duelează cu Bahcesehir Koleji, în etapa a 2-a din Grupa D. Partida are loc miercuri (30.10), ora 16:00, fiind transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA.

Ambele echipe au câștigat în prima etapă în această competiție. CSM-ul depășit pe BC CSU Sibiu după o repriză de prelungiri. În schimb, echipa din Istanbul a câștigat pe terenul campioanei Elveției la debutul absolut în cupele europene. Pe de altă parte, ambele echipe au cedat în partidele disputate în competiția internă la finele săptămânii recent încheiate.

Bahcesehir are în componență o serie de jucători americani extrem de atletici și cu un potențial ofensiv impresionant. De asemenea, echipa antrenată de Stefanos Dedas mizează pe un joc agresiv în defensivă, menit să alimenteze jocul de tranziție. Se anunță o provocare majoră pentru roș-albaștri de a contracara acțiunile în viteză, a căror scop este de a pune cât mai multe puncte pe tabela de marcaj în situații de superioritate numerică.

Fără îndoială, pentru a putea spera la un rezultat pozitiv, CSM CSU Oradea are nevoie de un nivel ridicat de intensitate și de o cu totul altă abordare decât cea consemnată în precedentele meciuri disputate în deplasare în acest început de sezon. Este limpede că Oradea are nevoie de un start mai bun de joc decât cel din ultimul meci.

Bobe Nicolescu lipsește în continuare, fiind accidentat la spate. Clubul continuă să asculte diferite opinii ale specialiștilor pentru a stabili cu exactitate cea mai bună cale de urmat în cazul căpitanului echipei naționale a României.

În deplasarea din Turcia, lotul echipei orădene este completat de Vlad Marinău. În vârstă de doar 16 ani, component al echipei naționale de la categoria sa de vârstă, Vlad completează contingentul de jucători autohtoni cu care CSM-ul va aborda partida din Turcia.