CSM CSU Oradea se duelează cu BC CSU Sibiu în primul meci după pauza destinată echipei naționale

CSM CSU Oradea primește vizita echipei BC CSU Sibiu în cadrul etapei a 21-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul are loc sâmbătă (04.03), cu începere de la ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Este primul meci oficial pentru ambele echipe după pauza destinată echipei naționale. Orădenii au evoluat ultima dată în cadru oficial la turneul final de Cupa României, unde au disputat trei meciuri. În schimb, Sibiul a evoluat ultima dată pe 8 Februarie anul curent.

Va fi cel de-al 2-lea meci oficial în actualul sezon competițional susținut la Arena Antonio Alexe. Primul s-a consemnat pe 28 Decembrie 2022, în compania lui SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara. Atunci, roș-albaștrii au învins în fața unei săli pline, scor 89-66

Echipa antrenată de Cristian Achim are 8-1 la general în TOP 10 și se situează pe locul al 2-lea. Roș-albaștrii au nevoie de victorie pentru a se menține la egalitate cu prima clasată, respectiv pentru a menține avantajul în fața celei de-a 3-a clasate.

În schimb, BC CSU Sibiu, echipă ce a câștigat ultimele trei meciuri disputate în campionat, are 4-6 la general, bilanț ce o poziționează pe 4, în fruntea unul pluton de șapte echipe despărțite de două puncte.

Va fi prima confruntare directă între CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu în acest sezon competițional. Acestea s-au întâlnit în luna Septembrie 2022, la Oradea Arena, în primul meci amical disputat în noua casă de bihoreni. De atunci lucrurile s-au schimbat, efectivul formației sibiene schimbându-se atât la banca tehnică, cât și la nivelul lotului de jucători.

Raportul general al confruntărilor oficiale directe, incluzând meciuri din sezonul regulat și playoff în LNBM, respectiv în Cupa României și chiar în FIBA Europe Cup, este de 37-25 în favoarea orădenilor. Ultimele patru confruntări directe au revenit roș-albaștrilor. De altfel, CSU Sibiu a câștigat ultima dată la Istanbul, într-un meci din FIBA Europe Cup, desfășurat în luna Ianuarie 2021. Raportul confruntărilor directe cu CSM CSU Oradea în postură de gazdă este de 23-8.

Formația de pe Cibin este antrenată la ora actuală de lituanianul Tomas Rinkevicius. Acesta face parte din staff-ul tehnic al echipei naționale a Lituaniei, acolo unde pe parcursul ultimelor zile a colaborat cu jucătorul CSM-ului, Donatas Tarolis.

Lotul lui CSU cuprinde șase jucători străini, dar și sportivi autohtoni cu experiență în primul eșalon. Cel mai cunoscut component din lotul sibienilor este americanul Monyea Pratt, unul dintre cei mai compleți sportivi care au evoluat în ultimii ani în LNBM. Alte nume importante sunt Roberts Blumbergs – principalul pericol ofensiv al echipei din Sibiu, Gaston Whelan – cel mai creativ jucător al galben-albaștrilor, respectiv Rareș Uță – component al echipei naționale, jucător clasic de poziția 5. Alte piese de urmărit sunt Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Mouhammed Barro, respectiv spaniolul Daniel Manchon. Un fost jucător al CSM CSU Oradea se află în prezent în echipa ardeleană. Este vorba despre Basti Ionescu, unul dintre cei mai fizici și atletici fundași autohtoni.

BC CSU Sibiu are un nou jucător în persoana croatului Paolo Marinelli. Acesta va debuta, cel mai probabil, în meciul de la Oradea.

CSM CSU Oradea nu va conta pe serviciile lui Justin Carter. Acesta a început să lucreze individual, dar este încă destul de departe de jocul de baschet clasic, ce implică adversitate, contacte, schimbări de direcție bruște și așa mai departe. Ceilalți componenți ai echipei sunt la dispoziția staff-ului tehnic.

Bilete pentru meci se găsesc AICI. Abonamentele sunt valabile la această întâlnire.

Confruntarea de la Arena Antonio Alexe nu este televizată. Ea va putea fi urmărită în direct pe canalul YouTube FRB TV.

Foto: Roby Boros