CSM CSU Oradea se duelează cu Ironi Ness Ziona, în Israel

CSM CSU Oradea se deplasează în Israel, acolo unde susține jocul don cadrul etapei a 5-a în Grupa J din FIBA Europe Cup – ediția 2019/20. Campioana României se duelează cu Ironi Ness Ziona. Partida are loc miercuri (29.01), ora 19:00, fiind transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA.

Roș-albaștrii au 2-2 la general în Grupa J și se situează pe locul al 3-lea, la egalitate cu U-BT Cluj-Napoca, a 2-a clasată. În schimb, Ironi are 1-3 la general și ocupă ultima poziție în clasament.

Este cea de-a 2-a deplasare din istoria CSM Oradea în Israel. Prima s-a consemnat în sezonul 2016/17, atunci când bihorenii erau angrenați în grupele Basketball Champions League. Oponent a fost atunci Maccabi Rishon LeZion.

Formația antrenată de Cristian Achim a câștigat ultimele cinci meciuri oficiale disputate. Este vorba despre câte două victorii cu Timișoara și Craiova, respectiv una cu Clujul. În schimb, elevii lui Nadav Zilberstein au pierdut cinci din ultimele șase partide susținute.

CSM CSU Oradea susține ultimele două meciuri din faza a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup în deplasare. De cealaltă parte, Ironi Ness Ziona se află la ultimul meci pe teren propriu, pentru ca săptămâna viitoare să joace la Cluj-Napoca.

Este un meci crucial pentru ambele combatante. Oradea își poate spori șansele de calificare cu o victorie în Israel. Ness Ziona este obligată să câștige, orice alt rezultat urmând să o elimine din cursa pentru calificare.

CSM CSU Oradea va fi lipsită în deplasarea din Israel de serviciile lui Arturas Valeika. Pivotul lituanian este accidentat la genunchi. De asemenea, roș-albaștrii continuă să resimtă absența lui Bobe Nicolescu, jucător aflat cu piciorul imobilizat.

Ironi Ness Ziona a legitimat un nou jucător american. Numele lui este JP Tokoto. Rămâne de văzut dacă acesta va juca în partida de miercuri.

În tur, la Oradea, CSM-ul a irosit un avantaj major, de peste 20 puncte, dar a reușit să se impună în cele din urmă, scor 86-80.

Link pentru meci: