CSM CSU Oradea se duelează cu SCM U Craiova, în deplasare, pentru un loc în F4-ul Cupei României 2020

CSM CSU Oradea se deplasează la Craiova, acolo unde va disputa următoarele două meciuri. Joi (16.01), cu începere de la ora 17:00, roș-albaștrii dispută manșa a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2019/20 în compania lui SCM U din localitate.

În urmă cu două săptămâni și jumătate, la Arena Antonio Alexe, CSM-ul a recuperat un deficit maxim de 19 puncte și s-a impus cu scorul de 83-72. Avantajul de 11 puncte, consemnat la finalul primei manșe, este cel mai mare înregistrat în orice moment al amintitei partide în favoarea orădenilor.

Este un avantaj ce poate fi suficient, dar în același timp o abordare cu gândul la cele întâmplate în prima manșă ar putea fi o strategie păguboasă. Este cert că formația olteană dispune de numeroase opțiuni în faza de atac și are capacitatea de a marca cu ușurință. Dovadă în acest sens este jocul prestat de alb-albaștri pe parcursul primelor 30 minute de joc efectiv ale partidei tur.

Reamintim că CSM-ul a marcat ultimele 20 puncte ale primei manșe. Așadar, preț de mai bine de 30 minute formația din Craiova a fost superioară orădenilor. De altfel și meciul de campionat, desfășurat în luna noiembrie la Arena Antonio Alexe, a consemnat perioade de joc foarte bune pentru echipa antrenată de Aco Todorov. Atunci, CSM-ul s-a impus cu 70-61.

Fără îndoială, nivelul de apărare individuală este una dintre cheile jocului pentru bihoreni. Totodată, va fi de urmărit ce abordare tactică va avea CSM-ului. În schimb, Craiova este cunoscută pentru swithing defense, capitol asupra căruia jucătorii roș-albaștri trebuie să fie extrem de atenți, dar în același timp să fie productivi. Este limpede că pentru a-și îndeplini misiunea, elevii lui Cristian Achim vor fi nevoiți să exploateze situațiile de mismatch și să le transforme în puncte.

Oltenii sunt cunoscuți pentru stilul de joc avântat. Ei au marcat cu generozitate pe contraatac și tranziție în ultimul meci disputat. De asemenea, Craiova este o echipă capabilă să puncteze după mingile pierdute de adversar. Experiența și calitatea individuală ajută formația alb-albastră, transformând-o într-un oponent extrem de periculos pentru orice echipă.

Craiova vine după surprinzătoarea victorie obținută la Cluj-Napoca. Așadar, nivelul de încredere și moralul sunt la cote înalte. De asemenea, dorința de a confirma jocul foarte bun din ultima partidă și faptul că joacă un meci de calificare pe teren propriu fac din SCM Universitatea o echipă foarte periculoasă.