CSM CSU Oradea se duelează cu U-BT Cluj-Napoca în finala Cupei României – ediția 2019/20

CSM CSU Oradea se duelează cu U-BT Cluj-Napoca în finala Cupei României la baschet masculin – ediția 2019/20. Confruntarea opune ocupantele primelor două locuri în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin. Meciul are loc luni (10.02), cu începere de la ora 19:00, la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca.

Oradea a revenit de la un deficit de zece puncte și a câștigat cu Dinamo Știința București la capătul unui meci cu opt schimbări la conducere. Rezultatul final a fost de 76-72. De cealaltă parte, după un început mai modest în apărare, formația din Cluj-Napoca a învins pe SCM Timișoara, scor 88-71.

Așadar, se anunță o veritabilă provocare pentru ambele protagoniste din punct de vedere al recuperării. CSM-ul vine după deplasarea de la Minsk și joacă al 3-lea meci în decurs de cinci zile. Clujul face același lucru, dar trebuie notat că această echipă nu s-a deplasat între jocul de la mijlocul săptămânii trecute și Final Four.

Dincolo de faptul că joacă în deplasare, echipa antrenată de Cristian Achim va avea o misiune foarte dificilă la interior. U-BT Cluj-Napoca s-a dovedit a fi o echipă redutabilă în spațiul de trei secunde, iar în acest moment CSM CSU oradea este lipsită de o piesă de bază la pozițiile mari. Prin urmare, cu o rotație mai scurtă și cu mai puține opțiuni, roș-albaștrii vor avea nevoie de prestații și contribuții importante din partea jucătorilor disponibili.

O altă provocare este legată de jocul fundașilor. Kris Richard, Giordan Watson și Aaron Broussard sunt jucătorii cu cele mai mari medii de minute jucate în acest sezon din lotul CSM-ului. Fiecare dintre ei pare să resimtă acest lucru și rămâne de văzut cum vor reacționa aceștia în finală.

Va fi cea de-a 5-a confruntare directă în actualul sezon. Ambele au învins pe teren propriu. Clujul s-a impus în duelurile desfășurate la BT Arena. Aceasta va fi prima întâlnire la Sala Horia Demian în actualul sezon competițional.

Reamintim că în sezonul precedent, CSM CSU Oradea a învins pe U-BT Cluj-Napoca, scor 70-66, în semifinalele competiției. Atunci s-a jucat la BT Arena. Va fi a 3-a finală de Cupa României și al 5-lea meci cu trofeul pe masă între aceste formații. Primele patru au fost adjudecate de U-BT (de două ori în cupă, de două ori în supercupă).

Este cea de-a 5-a finală de Cupa României pentru ambele echipe. Oradea le-a pierdut pe primele patru, susținute în 2014, 2016, 2018 și 2019. Cluj a pierdut finala din 2013, dar a câștigat în 2016, 2017 și 2018.

Formația orădeană nu va conta pe serviciile lui Bobe Nicolescu și Arturas Valeika. Ambii sunt accidentați. De cealaltă parte nu sunt anunțate sau cunoscute absențe în afara problemei lui Brandyn Curry, accidentat din presezon și înlocuit cu Kerron Johnson.

Finala Cupei României 2020 este transmisă în direct la DigiSport.